Pelles kasslermuffins
Matmuffins som gick hem hos mina kräsna små barn(!)
Du behöver:
(ger ca 12 mellanstora muffins)
- 6 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1 msk råsocker
- 1 krm salt
- 300 g kassler (tärnad)
- 2 ägg
- 3 dl mjölk
- 1 dl flytande margarin (jag brukar köra Milda Culinesse)
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader (180 grader för varmluftsugn)
- Blanda alla torra ingredienser i bunke nummer 1
- Blanda ner kasslern, som du tärnat (jag skär bort skinnet för barnens skull också)
- Vispa ihop övriga ingredienser i bunke nummer 2
- Häll över allt i bunke nummer 1 och blanda ordentligt
- Fördela på cirka 12 muffinsformar eller i smörad muffinsplåt (godare)
- 25 minuter i ugnen.
- Klart!
Nästa gång ska jag prova att ha i lite fetaost eller ananas i mina egna muffins 😉