Utbildare

Per Axbom håller workshops och kurser för företag, organisationer, konferenser och universitetsutbildningar..

Per Axbom undervisar i en workshop framför ett rum fullt av människor.
Foto av Jonas Söderström EuroIA 2018.
"Om du planerar för ett år, så ris; om du planerar för ett decennium, plantera träd; om du planerar för en livstid, utbilda människor."
– Kinesiskt ordspråk

Jag har undervisat inom digital design och utveckling i mer än två decennier. Jag driver workshops i olika format för både konferenser och team, undervisar i kurser på universitet och utvecklar läroplaner för läroanstalter. Jag är också spårledare inom digital etik och inkluderande design på Ambition Empower.

Här hittar du beskrivningar av de workshops jag håller för tillfället, och exempel på andra ämnen jag tar upp. För föredrag och keynotes, besök sidan Föreläsare.

Workshops ✍🏻

Alla workshops kan struktureras som halvdagar, heldagar, flerdagars eller skräddarsydda för din organisation. De är anpassade för att fungera bra både på plats och online.

1) ❤️‍🩹 Digital omtanke som drivkraft för innovation

Den makt vi har som digitala kreatörer är betydande, liksom risken för skada. Genom att ta ansvar för vår makt kan vi inte bara mildra negativ påverkan utan också bygga kunskap för att utveckla våra digitala tjänster på nya och omtänksamma sätt. I den här workshopen dyker vi ner i exempel på AI, deepfakes och digitala missgrepp, lär oss att bedöma och förutse påverkan och tillsammans utforskar vi hur ett etiskt tänkesätt avslöjar insikter som bidrar till sunda organisationer.

2) 🌳 Gör tillgänglighet hållbar

Med ett digitalt landskap i ständig förändring så lider tillgängligheten ofta av snabba förändringar. Hur säkerställer vi att tillgänglighet fortsätter att uppmärksammas och att investeringar i tillgänglighet inte suddas ut av framtida utveckling och tekniksprång? I denna workshop tittar vi på sätt att förstå, kommunicera och implementera inkluderande designprinciper för att säkerställa omtänksamma och lyhörda digitala gränssnitt och chatbotar.

3) 🕵️ Lyssna på riktigt i utforskande research och design

Att ställa en fråga är lätt, men att lyssna på riktigt kräver övning. Många människor kämpar med att utforma heltäckande frågor för intervjuer och användbarhetstestning, något som kan faktiskt kan försämra din kunskapsinhämtning. Att ha ett öppet sinne i research-arbetet, och ge människor utrymme att tänka och reflektera, kommer att ge dig mer användbara insikter och idéer för att förbättra din produkt och din organisation. I den här workshopen tvingas du utmana dina föreställningar om vad en intervju är och får fördjupa dig i det tacksamma äventyret att lyssna för att lära och utvecklas.

Fler ämnen

Min erfarenhet och nyfikenhet inom digitalisering är bred och djup. Berätta vad du letar efter. Här är några fler idéer från mina efterforskningar: Prototypkodning för designers, producera förklarande videor, sammanställa och genomföra en kommunikationsplan, hur man driver en workshop, hantera elementen inom digital etik.

Kontakta mig

Jag är bara ett mejl  bort om du vill hjälpa dig själv eller ditt team med inspiration, framåtkraft och kunskap om digital design för ökat välbefinnande.

Vill du se lite av mitt arbete först? Min föreläsar-sida innehåller länkar till videor och bildspel.

Bilder från IxD 2018 och WIAD 2019. Arbetshäfte, foto av Alina Cvetkova. Rum med deltagare, foto av Thibault Jaillon.

Från kursutvärderingar

Superbra blandning mellan teori och praktik under hela kursen!
– elevutvärdering
Är sååå tacksam att vi har fått gå den här kursen! Känns verkligen som det borde vara en självklarhet, samtidigt som det också känns unikt att få med sig den här kunskapen och kunna sprida vidare den.
– elevutvärdering
Så roligt och nyttigt med den här kursen. Toppenlärare med världens engagemang och hjärta. Tack för att vi fick gå denna kurs.
– elevutvärdering
Har varit en av de jobbigare kurserna vi har haft, rent mentalt. Detta är dock inget dåligt men vi har verkligen tvingats att konfrontera vårt eget synsätt på etik.
– elevutvärdering
Talar tydligt och strukturerat. Väldigt bra med många övningar också för att lära sig innehållet!
– elevutvärdering
Grym lärare! Väldigt pedagogisk och kan verkligen sin sak. En lärare som får en att ifrågasätta hela ens världsbild.
– elevutvärdering
Önskar att den vore längre.
– studentutvärdering (efter 3 veckors kurs i digital etik)

För att lära dig mer om mina inspirationsföreläsningar och keynotes, kolla in Föreläsare. För coachning, strategi- eller designarbete, se Konsult.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress