Kontakta Per Axbom

Sätt att kontakta Per Axbom för uppdrag, föreläsningar, mediefrågor, coachning och mer.

Kontakta Per Axbom
📬
Hej! Du kan alltid nå mig på min e-postadress per@axbom.se eller via Signal.Läs vidare för fler alternativ som kan passa dina behov. Du kan också följa mig i sociala medier.
  1. Du vill anlita mig för ett nytt uppdrag inom digital strategi, etik eller design (UX, användbarhet, tillgänglighet, med mera)
  2. Du tillhör media och vill ställa en fråga eller genomföra en intervju
  3. Du vill anlita mig som föreläsare på konferens eller internt event
  4. Du vill anlita mig som utbildare på ett företag eller inom skolväsendet
  5. Du vill anlita mig som skribent/kåsör
  6. Du vill anlita mig som personlig coach
  7. Du vill anlita mig som gruppcoach för ett team i en organisation
  8. Du vill direkt få rådgivning och bolla idéer kring digital utveckling i ett möte
  9. Övriga frågor / Vill påpeka något på webbplatsen

1. Uppdrag inom digital strategi, etik eller design

Vad roligt att du har mig i åtanke. Det bästa du kan göra är att slänga iväg ett mejl till per@axbom.se och beskriva uppdraget lite kort. Om det låter som en matchning för oss båda bokar vi in ett möte.

Det är alltid bra om du har information om beräknad omfattning (tid), eventuella tidsramar (start/slutdatum) och budget, samt en målbild (vilken förändring ska ske). Jag kan då beskriva hur jag kan tillföra värde på bästa sätt och snabbt lämna offert.

Om du inte har ett färdigformulerat uppdrag så tar vi en diskussion utifrån det du vet. Ibland hjälper jag till med beskrivningar. Om du inte får beskriva uppdraget i detalj, eller det gäller utskick av material, så har jag säkra kanaler för att föra över information. Du kan till exempel kontakta mig via Signal om det passar bäst.

2. Frågor från media

Spännande! Om det är tidskritiskt kan du skicka ett sms till +46709132500 och berätta vem du är och vilket ämne du vill diskutera. Jag finns även på appen Signal med samma nummer. Självklart kan du också mejla mig på per@axbom.se om det handlar om att boka in en eventuell intervju längre fram.

Jag har även ett presskit vid behov.

3. Föreläsare på konferens eller internt event

Jag föreläser inom design, etik, tillgänglighet och ansvarsfull innovation på både engelska och svenska. Du kan läsa mer om hur jag tänker kring ersättning och villkor här: axbom.se/talare. Om du tycker det ser bra ut är du välkommen att mejla per@axbom.se så hittar vi en tid att prata.

4. Utbildare på företag eller inom skolväsendet

Jag utbildar framför allt inom digital etik och ansvarsfull innovation både ur ett designperspektiv och mer övergripande. Under kursen lär jag ut hur man kan arbeta med tjänstedesign och produktutveckling på ett sätt som främjar välmående och hållbarhet såväl för användare som kreatörer och deras omgivning.

Jag undervisar såväl i workshop-format under en halv dag som håller i kurser på flera veckor. Under flera år har jag undervisat på Nackademin (yrkeshögskola) och ansvarat för kursen Etik inom design.

Om du tror att det här är något för ditt företag eller organisation, mejla per@axbom.se med din förfrågan. Jag kan tillhandahålla en kursplan vid behov.

5. Skribent/kåsör

Jag skriver gärna en artikel för din tidskrift om sådant som berör digital jämlikhet, inkludering och etik, inklusive nya tjänster och framtidsspaningar. Som arbetsprov har du förstås allt du hittar på, och via, min blogg. Mejla mig på per@axbom.se och beskriv villkoren för uppdraget samt den ersättning som utgår.

Om du vill återpublicera material från den här bloggen tar jag gärna en diskussion om det också. Det mesta av mitt innehåll är licensierat enligt CC-BY-NC-SA som innebär att man får återpublicera icke-kommersiellt under samma licensform. För kommersiell utgivning (betalt innehåll, annonsdriven/vinstdriven verksamhet) eller annan licensiering begär jag ett arvode för det arbete jag lagt ner.

6. Personlig coach

Jag arbetar som coach för dig som vill uppnå nya mål i arbetslivet eller vill ta tag i målsättningar som du skjuter framför dig. Vi jobbar tillsammans med att nå insikter om dina styrkor och möjligheter, och hur du bäst planerar och agerar för att nå framsteg.

Avtal tecknas för minst fem träffar (digitalt och/eller telefon) över en period på sex månader. Mejla mig på per@axbom.se så hittar vi en tid för en första kostnadsfri session. Både du och jag ska känna att kemin funkar innan vi tar nästa steg.

Jag är utbildad coach inom ramen för ICF:s ACC-ackreditering och följer deras etiska ramverk. All coaching är konfidentiell.

7. Strategisk coachning av design- och utvecklingsteam

Jag skräddarsyr upplägg där jag träffar ett team (kan vara blandade roller) under en dag i månaden, över minst sex månader. Individuella samtal varvas med grupp-coachning.

Vi inleder alltid med aktuella utmaningar och frågeställningar som är unika för teamet. Varje session avslutas med hemläxa som jag följer upp. Träffarna förbereds och dokumenteras för att säkerställa bästa möjliga stöd. Mellan träffarna finns möjlighet till kontakt via mejl eller diskussionsforum.

Läs mer på gruppcoach.axbom.se

Avtal tecknas på minst 6 månader i taget. Mejla mig på per@axbom.se om det här är något ditt team funderar på.

8. Svara på frågor direkt / agera bollplank i möte

Många vill gärna träffa mig för ett kortare möte med möjlighet att fråga om råd i olika frågor som rör digital utveckling. Jag tar självklart betalt för den här rådgivningen. Om det inte gäller ett större uppdrag så bokar du enklast en timme eller två på cal.axbom.com/meet. Där ser du också mina priser.

Du kan också boka en sådan sittning med mig för ett team på ett företag som tillsammans vill bombardera mig med frågor. Det brukar till exempel bli givande lunchreflektioner eller stunder av kompetensfika. Eller En dag med med @axbom.

9. Övriga frågor

Du kanske vill påpeka något som är fel, eller som du inte kommer åt och behöver i ett annat format. Eller så vill du skicka ett hejarop, vilket alltid uppskattas. Då kan du mejla mig på per@axbom.se.

Jag får väldigt mycket mejl och det är tyvärr inte säkert att jag hinner svara på allt, även om jag alltid läser allt. Jag är fortfarande bara en person.

Stort tack för din visade hänsyn och förståelse.

Per