Hej! Kul att se dig här.

Hej! Kul att se dig här.

Jag heter Per Axbom och har arbetat med webb och digitala tjänster sedan mitten av 90-talet, och med datorer mycket tidigare än så. I mellanstadiet styrde jag med datorn en Turtle-robot som ritade mönster på golvet. Det var 1984 i Saudiarabien. Ett par år efter det programmerade jag spel på min Atari, och gjorde stop motion-filmer, på mitt tonårsrum i Tanzania. Samtidigt som jag skrev noveller.

🐘
Följ Per på Mastodon/Fediverse: @axbom@axbom.me eller på LinkedIn. Läs min cv på cv.axbom.com. Fler uppgifter finns på kontaktsidan.

Nästan fyrtio år senare, hemma i Sverige, har mitt intresse för mänskliga rättigheter och min utbildning i kommunikationsvetenskap vävts samman med passionen för ny teknik. Jag vill att människor ska ges trygghet med den digitalisering som sker i samhället och runt om i världen. Så jag bygger och designar tjänster med omtanke, och lär andra att göra detsamma.

Vi älskar att prata om hur design och teknik löser problem, men vi måste också vara öppna med hur utvecklingen skapar problem.

Mitt intresse för ansvarsfull innovation har tagit mig till oväntade platser som föreläsare, bland annat en scen mitt i Amazonas regnskog. Jag lär också ut metoder för omtänksam digitalisering på lärosäten och företag. Inom utbildningsprogrammet Ambition Empower utbildar jag designledare i digital etik och inkluderande design.

Organisationer anlitar mig som digital rådgivare och produktstrateg för sina kritiska plattformar och tjänster. Jag intervjuar och bygger prototyper ena dagen, och coachar individer och team den andra.

Mitt arbetsliv är omväxlande och inspirerande, precis som jag vill ha det. Och mina kunder kommer i alla storlekar och konstellationer. I många år har jag engagerats av hälso- och sjukvård, en bransch med enorm potential och strikta ramar för att skydda människor. Det är den typ av dilemma jag ofta löser ut, förklarar och hjälper verksamheter hantera på ett ansvarsfullt sätt.

Det är inte framsteg om den moraliska kompassen pekar åt ett annat håll.

Letar din organisation efter bättre sätt att hantera er digitala närvaro på, eller är ni i idéfasen för att skapa något nytt? Mejla och säg hej till per@axbom.se. Även om du ännu inte vet hur jag kan hjälpa så kan det vara en bra första utmaning att angripa tillsammans. 📬

Tack för att du är nyfiken,

Per Axbom (signatur)

P.S. Ett enkelt sätt att börja anlita mig är tjänsten Digital drivkraft