Jag fÄr ofta frÄgor frÄn yh-utbildningar och andra lÀroplatser om att komma och undervisa inom CX/UX och service design. För att göra det lÀttare att anlita mig som lÀrare beskriver jag hÀr mitt aktuella fokus och mina erfarenheter. Jag utbildar inte lÀngre i traditionella metoder, Àven om jag kan ha dem som utgÄngspunkt. Jag undervisar idag primÀrt i digital etik, och Àven mer nischat i etik inom design.

Jag har under flera Är, och fortsatt framÄt, ansvarat för kursen Etik inom Design pÄ Nackademins program för UX-designer. Det Àr en kurs pÄ cirka 40 undervisningstimmar över 3 veckor. Kursen ger de studerande insikter och vokabulÀr för att beskriva riskerna inom digital design. Man fÄr diskutera och prova designmetoder som motverkar negativ pÄverkan, samt öva sig i att argumentera för beslut som tar hÀnsyn till universellt vÀlmÄende. De studerande fÄr dÀrmed en rad verktyg för att bidra till etisk, hÄllbar och inkluderande design.

Löpande under Äret utbildar jag Àven yrkesverksamma inom designetik, som ansvarig för utbildningsspÄret Digital Ethics hos Ambition Empower. DÀr bistÄr jag ocksÄ deltagarna med aktuellt material varje vecka. Jag har mycket förinspelat material som i vissa sammanhang blir lÀttare att ta del av.

Studerande och deltagare ger mig regelbundet goda vitsord. Utbildningen hjÀlper dem inte bara att lÀttare bidra som de sjÀlva vill, utan skapar ocksÄ mer inre lugn och dÀmpar oron för att göra fel. Man fÄr dessutom möjlighet att reflektera över och tÀnka igenom sina vÀrderingar för att pÄ sÄ sÀtt ocksÄ lÀttare hitta, eller skapa, en arbetsplats som matchar.

Anlita mig som lÀrare

Du kan anlita mig som lÀrare pÄ valfri utbildning relaterad till digital utveckling. Online kan jag undervisa var som helst, annars pÄ plats i StockholmsomrÄdet. Premissen Àr att min kurs har fokus pÄ digital etik. NÀr du kontaktar mig Àr det relevant för mig att veta förvÀntad lÀngd pÄ kursen, antal elever och ersÀttningsbelopp. Av intresse Àr ocksÄ om examination och rÀttning ingÄr i undervisningstimmar eller tillkommer. SjÀlvklart har jag examinationsuppgifter som jag anvÀnder mig av, men kan ibland behöva anpassa dessa efter antal deltagare och tiden som finns tillgÀnglig.

Skicka ditt mejl till per@axbom.se.

Citat frÄn kursutvÀrderingar

Superbra blandning mellan teori och praktik under hela kursen!
Är sĂ„Ă„Ă„ tacksam att vi har fĂ„tt gĂ„ den hĂ€r kursen! KĂ€nns verkligen som det borde vara en sjĂ€lvklarhet, samtidigt som det ocksĂ„ kĂ€nns unikt att fĂ„ med sig den hĂ€r kunskapen och kunna sprida vidare den.
Per har varit en fantastisk lÀrare!
SÄ roligt och nyttigt med den hÀr kursen. ToppenlÀrare med vÀrldens engagemang och hjÀrta. Tack för att vi fick gÄ denna kurs.
En extremt viktig kurs för mig som framtida UX-designer och den kunskap som jag har tagit med mig vÀrdesÀtter jag högt!
Har varit en av de jobbigare kurserna vi har haft, rent mentalt. Detta Àr dock inget dÄligt men vi har verkligen tvingats att konfrontera vÄrt eget synsÀtt pÄ etik.
SÅ tacksam att vi har fĂ„tt ta del av denna viktiga kurs!
Önskar att den vore lĂ€ngre
Fantastiskt bra upplÀgg av Per, trots att vi har haft all undervisning pÄ distans sÄ har allt fungerat sÄ bra och jag har haft alla förutsÀttningar för att kunna ta till mig hela kursen
Per Àr en fantastisk förelÀsare och kursen har varit otroligt givande och intressant!
StrÄlande! Per Àr en grym lÀrare som man bara vill ha mer av!
Tack för denna viktiga och intressanta kurs!
bÀsta kursen utan tvekan.
Talar tydligt och strukturerat. VÀldigt bra med mÄnga övningar ocksÄ för att lÀra sig innehÄllet!
Àntligen nÄgon med pedagogisk förmÄga!
BÄde lÀrt mig kursens innehÄll, men ocksÄ etablerat ett tankesÀtt inför framtidens arbete.
Grym lÀrare! VÀldigt pedagogisk och kan verkligen sin sak. En lÀrare som fÄr en att ifrÄgasÀtta hela ens vÀrldsbild
Helt klart en av de roligaste kurserna!
Per Àr grym! Kalas-bra och vÀldigt viktig kurs!
Per Àr otrolig! Kursen var ett fantastiskt avslut pÄ utbildningen, och man gÄr ut inspirerad.
Exempel pÄ betyg frÄn kursutvÀrdering. Klicka för att se som PDF.

Mer om mig

Jag har arbetat och undervisat inom digital design i mer Àn 20 Är. Jag Àr författare till Digital omtanke. Tidigare har jag ocksÄ till exempel publicerat en kostnadsfri e-bok om tillgÀnglighet och WCAG. Mina bloggar om anvÀndbarhet, design och ansvarsfull innovation (engelska och svenska) har hÄllts uppdaterade i 25 Är. Sedan 2011 har jag varit en av rösterna och producenterna för den internationella design-podden UX Podcast.

GÀstförelÀsningar och coachning

  • För gĂ€stspel och förelĂ€sningar gĂ€ller mina arvoden som talare.
  • Företag och organisationer anlitar mig ocksĂ„ som gruppcoach.