uppbackare.  Person som ger under­stöd till någon eller något, med pengar eller genom att an­vända sitt in­flytande. Även: skyddspatron.

I 20 års tid har jag kostnadsfritt publicerat innehåll i form av verktyg, instruktioner och lärdomar. Och jag kommer förstås inte sluta göra det. Men jag vill också åstadkomma mer, och lägga mer tid på aktiviteter som maximerar värde. Därför kan du backa mig.

Genom åren har människor generöst undrat om de kan hjälpa mig med små betalningar för det arbete jag jag lägger ner på att granska och utbilda. Det passar idag med min starka önskan att skapa än mer i form av utbildningsmaterial och vägledningar för designers, teknikentusiaster och vanliga medborgare i ett samhälle format av teknik.

Mitt fokus är, som alltid, mänskliga rättigheter och ansvarsfull innovation i en digitaliserad värld.

Hur du (och andra) gynnas

Jag är känd för att skapa texter, visualiseringar och förklaringar som människor förstår och tar till sig. Jag är också en passionerad lyssnare och arbetar som coach. Min avsikt är att skapa direkt användbart material som passar människor som värderar jämlikhet, inkludering och etik. Jag hoppas du är här för att att du redan tagit del av något jag skapat.

Jag vill bidra med mer av samma, i form av:

  • Video-/blogginstruktioner, guider och ämnesfördjupningar, som till exempel TeknikTrygg.
  • Verktyg, mallar och idésystem för nedladdning
  • Fördjupningar i teknisk utveckling ur ett människorätts- och etiskt perspektiv
  • Förhandsvisningar av nya föreläsningar och workshops

Ett urval av detta kan komma att riktas mot betalande medlemmar, och främst då två typer av innehåll:

  1. Betalt exklusivt. Alltid endast tillgängligt för betalande medlemmar.
  2. Betalt först. Distribueras först till betalande medlemmar för att några månader senare öppnas upp publikt.

Jag vill också att du som medlem ska få möjlighet att föreslå och rösta på ämnesområden.

Bli medlem

Du kan åtnjuta gratis medlemskap så länge du vill. Om du är prenumerant räknas du redan som medlem. När du är redo att bli en betalande medlem tecknar du prenumerationen nedan eller direkt hos Gumroad, som är plattformen för medlemskapet.

  • Gratis. Som en registrerad gratismedlem får du det öppna nyhetsbrevet, inklusive inbjudningar till framträdanden och event. Du hjälper mig genom att dela innehåll som du tycker är användbart.
  • Betalande backare. $5/månad eller $50/år (plus moms*). Du backar mitt arbete finansiellt och får som betalande medlem självklart full och omedelbar tillgång till allt innehåll jag skapar speciellt för backare. Du får även mer åtkomst till mig personligen via digitala kanaler och till exempel rabatt på coaching. Du kan när som helst säga upp prenumerationen.
  • Beskyddare.  $12/månad eller $120/år (plus moms*). För företag eller dig som vill och kan ge lite extra.

*Observera att moms tillkommer vid betalning. Om du backar som företag kan du ange momsregistreringsnummer och slipper då momsen.