Presskit för Per Axbom

Presskit för Per Axbom

Namn: Per Axbom
Bor: Bro (Upplands-Bro)
Ålder: 48, född 1974
Yrke: Egenföretagare, utbildare och skribent inom UX, design, användbarhet, tillgänglighet och digital strategi
Titel/byline: Lärare och författare inom digital etik / kommunikationsteoretiker / UX designer / Aktivist för ansvarsfull innovation

Biografi

Ni får gärna redigera texterna och välja ut de delar ni tycker passar.

Per har arbetat med datorer sedan barnsben på 80-talet, och professionellt med Internet sedan mitten på 90-talet.  Idag är han konsult inom UX, tillgänglighet och digital strategi, samt talare och författare inom Digital etik. Han har  ägnat de senaste sex åren åt att göra efterforskningar, lära ut och initiera konversationer runt alla de fenomen som leder till negativ påverkan inom digital utveckling. Syftet är att visa vägen för hur vi på ett bättre sätt kan bygga och designa digitala produkter som främjar välbefinnande och motverkar skada.

"Det handlar inte om att hindra den digitala utvecklingen", säger Per. "Det handlar om att välja den bästa riktningen för den."

Han är den svenska kommunikationsvetaren som föddes i Liberia. I två decennier har Per utbildat digitala kreatörer och hjälpt organisationer med användbarhet, tillgänglighet och UX. Han har bloggat sedan 1997, poddat sedan 2007, och blir ofta inbjuden att tala på internationella konferenser. Han utbildar i Etik inom design, bland annat på Nackademin, och är en förespråkare för ansvarsfull innovation.

Per gör teknik trygg och omtänksam genom design, coachning och utbildning. Du kan höra hans röst på UX Podcast, följa honom på Twitter Mastodon, läsa hans blogg och köpa handboken Digital omtanke. Boken innehåller verktyg och modeller för att utveckla digitala lösningar som bidrar till inkludering, hållbarhet och välmående.

Högupplösta foton

Ladda ner de högupplösta bilderna via Dropbox. Beskär efter behov.
Fotograf: Simon Axbom


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress