Presskit

Biografi, fakta och bilder som görs tillgängliga för offentliga framträdanden och bylines.

Presskit
📇
Namn: Per Axbom
Plats: Stockholm, Sverige
Ålder: 49
Titel: Senior designstrateg • Kommunikationsvetare • Digital etikrådgivare
Byline: Utbildare och rådgivare inom digital etik, författare till Digital omtanke
Yrke: Egenföretagare, utbildare och skribent inom UX, design, användbarhet, tillgänglighet, digital strategi, AI och etik

Biografi

Per Axbom är en svensk kommunikationsteoretiker och digital designer född i Liberia. Hans internationella uppväxt, tidiga 80-talsintresse för datorer och passion för ansvarsfull innovation har lett till ett djupt engagemang för mänskliga rättigheter i det digitala rummet.

Sedan mitten av 90-talet har Per varit en tidig internetanvändare, bloggare, podcastare och lärare inom webbtrender. Han blev en förespråkare för tillgänglighet och omtänksamhet inom tjänstedesign för mer än 20 år sedan. Och genom sin oerhörda nyfikenhet har Per utvecklat en unik och slagkraftig förmåga i användning av digitala verktyg som främjar kreativt arbete och kommunikation.

Som utbildare, talare och konsult inom de många aspekterna av digital etik och designstrategi hittar han sin drivkraft när han får hjälpa organisationer att tämja de nyckfulla krafterna hos digital teknik. Per vill att du ska upptäcka och bemästra nya och roliga sätt att arbeta med digitalisering för ökat välbefinnande och personlig tillväxt.

"Det är inte framsteg när den moraliska kompassen viftas bort."

📇
Plats: Sverige
Podcaster: UX Podcast , Omtanke med Per Axbom & more
Bloggar: axbom.com & axbom.se
Böcker: Digital omtanke och AceAwe
Social: Mastodon & LinkedIn
Rekommenderad läsning: Elementen inom digital etik

Profilbild

Efterfrågas ofta av konferenser.

Foto-porträtt av en smått leende Per Axbom, med en ljus-effekt som kallas "Bokeh lights", där flera utspridda små färgade och transparenta cirkulära ytor skapar en levande och engagerande bild.

Högupplösta foton

Ladda ner de högupplösta bilderna via Dropbox. Beskär efter behov.
Fotograf: Simon Axbom