Presskit för Per Axbom

Presskit för Per Axbom

Namn: Per Axbom
Bor: Bro (Upplands-Bro)
Ålder: 48, född 1974
Yrke: Egenföretagare, utbildare och skribent inom UX, design, användbarhet, tillgänglighet, digital strategi, AI och etik
Titel/byline: Utbildare och författare inom digital etik / Digital rådgivare / kommunikationsteoretiker / Senior designstrateg / Aktivist inom ansvarsfull innovation

Biografi

Ni får gärna redigera och välja ut de delar ni tycker passar.

Per Axbom är kommunikations- och designstrategen som föddes i Liberia och växte upp i Saudiarabien och Tanzania. Hans internationella bakgrund, tidiga 80-tals intresse för datorer och passion för ansvarsfull innovation har lett till ett starkt engagemang för mänskliga rättigheter inom digitalisering.

Per är författare till handboken Digital omtanke, värd för klassiska UX Podcast och har i mer än 20 år också bloggat om det mänskliga perspektivet inom digital utveckling på axbom.se.

Idag betraktar han sig som expertvittne till tech-industrins pågående experiment med mänsklig uppmärksamhet, autonomi och hälsa. Därför arbetar han med utbildning och skrivande för att öka kunskapen om risker samt främja etiska arbetssätt.

"Det handlar inte om att hindra den digitala utvecklingen", säger Per. "Det handlar om att välja den bästa riktningen för den."

Profilbild

Efterfrågas ofta av konferenser.

Foto-porträtt av en smått leende Per Axbom, med en ljus-effekt som kallas "Bokeh lights", där flera utspridda små färgade och transparenta cirkulära ytor skapar en levande och engagerande bild.

Högupplösta foton

Ladda ner de högupplösta bilderna via Dropbox. Beskär efter behov.
Fotograf: Simon Axbom


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per