Företaget Wikia planerar att erbjuda gratis webbhotell för online-tjänster inom en nära framtid.

Företaget lanserar Openserving tillsammans med en värdapplikation som alla användare får tillgång till: ett publiceringsverktyg baserat på öppen källkod.

Wikia, som grundades av Wikipedias skapare Jimmy Wales för två år sedan, har som mål att uppmuntra informationsdelning. De erbjuder gratis utrymme för webbplatser, med wiki-mjukvara som tillåter läsarna att uppdatera sajterna på ett enkelt sätt. Som motprestation vill Wikia att kunderna erbjuder sitt innehåll enligt ett urval Creative Commons eller GNU-licenser.

”Öppen källkod var begynnelsen. Fri kultur kommer härnäst”, sa Wikias VD Gil Penchina i måndags på Le Web 3 conference i Paris och berättade om sina planer kring social media.

Openserving kommer att ta steget längre än Wikias nuvarande tjänster genom att ge webbhotell-tjänster och bandbredd, samtidigt som sajtägarna själva får behålla alla reklamintäkter som sajterna ger.

Givetvis har jag redan skapat ett konto!

(källa: LinuxWorld)

Relaterat

Wikipedia och galningarna En oerhört värdefull bidragsgivare till Oxford English Dictionary var William Chester Minor som i över 30 års tid arbetade med ordboken; han läste...
axplock med Don Norman och Wikipedia 2011-01-13 Användarupplevelser och design » Design Research and Innovation: An Interview with Don Norman En av de klokaste människor jag själv en gång få...

3 svar till “Gratis webbhotell hos Openserving från grundaren av wikipedia”

  1. OJ, vilket tydligt försök till en spam-kommentar i syfte att dra trafik och få värde för begreppet ”bra webbhotell”. Det kan jag använda i mina föreläsningar som exempel på uppenbara fulmetoder =)

  2. This info is great! Im sure this blog is one of the best on the web! Thank you again for yet another
    great blog post!