Fryst citronmoussetårta med passionsfrukt

En frisk citronmousse på en söt mandelbotten toppas med fräsch passionsfrukt. Som en dröm! Kan göras flera veckor i förväg.

12-16 bitar

300g mandelmassa
1 ägg
2 äggvitor

FYLLNING:
4 dl vispgrädde
½ citron (rivet skal och cirka 2 ½ msk juice)
1 dl florsocker
2 äggulor
4 passionsfrukter

GÖR SÅ HÄR

I god tid före festen: Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan och rör ner ägg och äggvita. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kakan kallna. Vispa grädden hårt. Vispa ner skal och juice från citron, florsocker och äggulor. Bre ut grädden över kakan i formen. Täck med plastfolie och låt stå i frysen fram till festdagen (minst 4 timmar).

30 minuter före servering: Ta fram tårtan. Dela passionsfrukten och gröp ut fruktköttet med en sked. Häll det över tårtan. Låt tårtan stå framme. Tårtan kan också frysas efter att passionsfrukten lagts på.