Utmana dig själv på Aggro

Den 22-23 november 11-12 april 2013 ska jag ut och resa. Det är en resa i intryck och frågeställningar där jag kommer ifrågasätta och revidera mitt sätt att angripa problem, hur lösningar uppenbarar sig och hur jag kan bli bättre i min visuella och virtuella dialog med människor för att nå mina mål. Resan, som jag tycker du ska följa med på, heter Aggro Pekuliar.

Uppdatering: Eventet är flyttat till 11-12 april 2013.

Aggro Pekuliar

Under min tid på International School of Tanganyika – för 25 år sedan – hade jag en språklärare, Mr. Simon, som efter en lektion uttalade några visdomsord som följt mig hela livet:

När ni nu går från denna lektion till nästa, släck inte ner det ni precis har lärt er, utan behåll lampan på när ni går från rum till rum. Låt varje idé och lärdom från varje ämne blanda sig med de andra. När ni ser hur allt hänger ihop, det är då ni lär er nya saker.

Blanda friskt

Jag vet att mitt intresse för en mängd olika ämnesområden hjälper mig att vara riktigt bra på ett. Det är en förståelse för en bredd av kompetenser och utmaningar som bidrar till mitt sätt att skapa nya lösningar för vanliga problem. Att snabbare se kopplingar mellan orsak och verkan.

Att förstå varför en viktig del av att baka sockerkaka är att få slicka ur skålen. Att förstå hur ett toalettlås ska se ut när det är låst (så att jag inte sitter och undrar “låste jag?”). Att förstå hur avstånd, ord, ljud, storlek och bilder påverkar hur människor tar beslut.

Para ihop

Innovation är att kombinera två eller fler saker som tidigare inte har kombinerats. Du hittar de sakerna när du utforskar och är öppen för intryck från andra världar.

Att betala för bussbiljetten via sms, att låna cyklar precis som biblioteksböcker, att tända lampan med fjärrkontroll eller gymmaskiner som genererar elektricitet; Bra innovationer blir snabbt självklara, för att hitta nya måste du befinna dig i rörelse.

Idag ritar jag mina budskap, gör audiovisuella inspelningar och automatiserar publicering på ett sätt som jag inte var nära att åstadkomma för två år sedan. Jag förändrar hela tiden mitt sätt att arbeta, experimenterar och förbättrar, men jag antar aldrig att jag hittat det bästa sättet.

Förändring bättre än bekräftelse

Jag vill inte gå på konferenser och få bekräftat att jag jobbar på “rätt sätt”, jag vill gå och bli övertygad om att jag kan använda nya angreppssätt för bättre resultat. Utmanas.

När min vän Per Torberger berättade om visionen för Aggro Pekuliar visste jag direkt att jag inte får missa det. Per vill ge dig något utöver det vanliga, något som fastnar och får dig att göra saker annorlunda.

Aggro Pekuliar vill vara arenan där du blandar intryck och parar ihop tankar som kan förändra ditt sätt att tänka och arbeta. Det är i allra högsta grad en resa, eller som Per själv uttrycker det: “en pjäs i två akter”, just på Maximteatern. Avdelad med en annorlunda kväll där deltagarna sprids ut på olika restauranger i Stockholm.

Bara en så’n sak…

Följ med mig.

Jag gillar idén så mycket att jag snackade med otroligt generöse Per och han ger 500 kr i rabatt till de första 15 personerna som anmäler sig med rabattkoden “Axbom”.

Ta det blå pillret och förändra inget  Ta det röda pillret och följ med


Kommentera