Design och konsulttjänster för ansvarsfull innovation

Design och konsulttjänster för ansvarsfull innovation

Om dina utmaningar handlar om att förstå, planera och visualisera idéer för digitala lösningar kan jag hjälpa. Jag har väglett och stöttat organisationer i alla storlekar och former sedan 1998.

För att ge dig en uppfattning om det breda spektrum av projekt jag älskar att ta mig an beskriver jag här några av mina passioner.

Eller läs mer om min nya tjänst, Digital drivkraft, där du kan anlita  mig 1, 2 eller 3 dagar i månaden och utnyttja min kompetens för alla dessa tjänster samtidigt och lite till:


Coaching

Många människor oroar sig för hur deras arbete motsvarar deras egna värderingar och ambitioner. Du kan också uppleva en känsla av imposter syndrome (bluffsyndrom), där du tvivlar på din kompetens eller har svårt att hitta ditt rätta uttryckssätt eller den bästa vägen framåt i din nuvarande roll.

Som din coach hjälper jag dig klarlägga dina mål och dina styrkor, och tar dig närmare personen du vill vara. Tillsammans planerar vi coaching-sessioner som passar med din kalender och ditt önskade sätt att kommunicera.

cartoon image
(Teckning) Person 1: Jag vill ha förändring. Person 2 (pekar på en vågig pil med leende ansikte vid slutet): Ok, vi kan gå den här vägen tillsammans.
“Du kan inte önska dig ett bättre utifrån-perspektiv än du får av Per Axbom. Han har varit fenomenalt hjälpsam i att delge mig den typ av insikter som bara någon med hans särskilda mix av verklig erfarenhet och naturliga nyfikenhet kan.” — Jason Kirst, coaching-klient

Design

Under mer än 20 år har jag använt mig av ett människo-centrerat angreppssätt inom digital design. Min expertis är att kommunicera nytta till intressenter och utvecklings-team så att vi delar samma mål, bygger rätt saker och bidrar till positiv påverkan.

Mina användarstudier, skisser och prototyper bidrar med viktiga insikter och hjälper kartläggningen av vägen framåt. Genom att arbeta tillsammans, med täta lägeskontroller, gynnar vi beständiga förändringar.

cartoon image
(Teckning, 2 människor utanför kontorsbyggnad, i en park med en stad i bakgrunden) Person 1: Låt mig visa runt utanför byggnaden. Person 2: Så det är det här som händer här ute!
“Per Axbom har en sällsynt värdefull kombo i att kunna tala med teckisar på teckisars vis samtidigt som han fångar, förstår, översätter och förmedlar från kommunikatörernas perspektiv. Guld värt! Dessutom är han nyfiken på allt – en cool, schysst och kompetent kille!” — Eva Stattin, företagskund

Utbildning

Att själv lära mig nya saker, ta kunskap vidare och dela insikter har varit en betydande del av min karriär. Jag får ofta förfrågan om att föreläsa och genomföra workshops på konferenser och nätverksträffar. Och genom att lära ut på design-skolor tvingar jag mig själv att hålla mig uppdaterad och relevant, och är stolt över att få ge tillbaka till - och gynna - en växande bransch.

Genom att alltid försöka utmana generellt accepterade sanningar vill jag att åhörare ska ta med sig nya insikter, verktyg och konversationsämnen. Det är konversationen som tar oss till nästa nivå.

teckning
(Teckning, 3 människor tittar på ett bord med en skiss.) Person 1 (sittandes): Men jag trodde de ville ha mindre friktion! Person 2 (ståendes): Friktionen hjälper dem ta bättre beslut. Person 3 (sittandes): Wow, jag har aldrig tänkt på det.
“Amazing talk by @axbom.” “Your talk was my favourite.” “Hearing lots of whispers about how amazing @axbom's talk is :)” “@axbom That was truly inspiring. My brain has had a fantastic workout thinking about your talk.” — Ett urval av återkopplingen på min föreläsning Fairytale Experiences. (se filmen)

Skrivande och skapande

Kraften i ord har alltid förundrat mig. Besatt av kreativt skrivande i skolan skrev jag min första roman vid 19 års ålder. Jag började blogga 1996 och kom att driva en av de mest kända bloggarna i Sverige inom ämnena användbarhet och tillgänglighet.

Genom att regelbundet bidra via bloggar, artiklar - och även podcaster och böcker - kan jag prova nya idéer, nå tusentals människor och få tillbaka värdefull påterkoppling och idéer. Det gör att jag kan fortsätta utmana gränserna för vad design är och kan bli.

Du hittar mina alster på min blogg och på axbom.com Det bästa sättet att hänga med mig på längre sikt är mitt nyhetsbrev. Om du vill ha nästan dagliga reflektioner från mig så kanske du vill följa och prata med mig på Twitter. Men känn dig varnad, jag kan vara lite bångstyrig där.

teckning
(Teckning, en person skriver på dator.) Text ovanför personen, varje ord är allt mer utspritt och i slumpmässig rotering: Hej orden, det är dags att skaka om lite!

Publikationer

Läs mer om min nya tjänst, Digital drivkraft, där du kan anlita  mig 1, 2 eller 3 dagar i månaden och utnyttja min kompetens för alla dessa tjänster samtidigt och lite till: