Jag startar TeknikTrygg

En serie tips, vägledningar och filmer som hjälper människor känna sig tryggare med tekniken.

Jag startar TeknikTrygg

I dagarna släppte jag en film där jag berättar om ett nytt projekt jag startar upp nästa år. Under namnet TeknikTrygg kommer jag producera filmer och olika former av guider för att hjälpa människor hantera tekniken i sin vardag: allt ifrån lösenord till Swish och självscanning på Hemköp.

Uppdatering: Under våren 2021 har jag fått förlika mig med att min ambitionsnivå var för högt satt i förhållande till den tid jag har att lägga. TeknikTrygg blir därför en del av publikationen axbom.se och du hittar alla guider under samma kategori: tekniktrygg, förstås.

Jag skrev till en vän:

"Det känns som om alla mina förmågor kulminerar i att kunna bidra till samhället med detta. Kändes så rätt när jag började fnula på det."
Per presenterar TeknikTrygg. Transkribering av ljudet finns här: Det här är TeknikTrygg.

Responsen har varit... wow, liksom 🥰

Efter att jag la ut filmen på LinkedIn har visningar och kommentarer skjutit i höjden och jag har överösts av glada hejarop. Det värmer och betyder så väldigt oerhört mycket för mig, det måste ni veta. Kanske extra roligt har varit att få så många hälsningar från människor genom hela mitt yrkesliv, hela vägen från sent 90-tal till nya projektmedlemmar från hösten.

Jag känner mig uppriktigt sagt stolt på ett helt nytt sätt. Det finns en riktig möjlighet här att hjälpa många som kämpar med teknik som de i många fall blivit påtvingade att använda av samhället. Jag hoppas jättemycket på att inte bara bidra till trygghet utan även mod och förmåga att ställa krav.

Upplägget för TeknikTrygg – anpassas över tid

Ännu är det här ett hobbyprojekt som jag kommer driva på fritiden och mellan uppdrag, men kanske kan det bli mer. Jag hoppas kunna göra ett par filmer i månaden  för egen maskin, men gärna minst en var fjärde vecka.  Mer vill jag egentligen göra. Kommer det in bidrag och stöd från olika håll och kanter så att jag får en indikation på genuint intresse och bra mottagande, jamen då ökar jag förstås takten.

Takten hänger också på formatet för varje guide. Om det visar sig att jättekorta filmer – där jag visar en klurighet i taget – gör sig bäst, och kanske även steg-för-steg listor, så är sannolikheten stor att det blir fler och oftare.

Ämnen för TeknikTrygg – jag vill vara lyhörd

Jag har en lista med planerade ämnen, men jag hoppas också kunna få in idéer och återkoppling från alla med behov så ofta som möjligt. De tips som kommer, och som jag hoppas få många av, blir tydligt vägledande för vad jag väljer att göra filmer om, och i vilken ordning. Jag kanske må vara i en position att hjälpa, men jag är inget utan er  i behov av hjälp. Projektet blir helt naturligt något som görs i samförstånd med dess målgrupp.

Stort, hjärtligt tack till alla ni som visar att ni tror på mig.


Kommentera