Lyssna på min blogg

Nu kan din blogg tala för sig själv. Den populära och uppskattade uppläsningstjänsten från ReadSpeaker, ReadSpeaker Podcaster, finns nu i en version för bloggar: ReadSpeaker AudioFeed. Dessutom talar den svenska!

Tjänsten tar valfritt webbflöde (RSS-flöde) och omvandlar direkt inläggen till ljudfiler med en mänsklig röst som läser texten. På så sätt får du också omedelbart ett podcast-flöde för din existerande blogg!

Readspeaker AudioFeed tillåter att du skapar 3 fria ljudflöden för eget bruk, och max ett publikt flöde för din egen blogg. I gengäld länkar du tillbaka till tjänsten.

Det här är förstås ett fantastiskt kostnadseffektivt sätt att göra sitt innehåll tillgängligt i nya kanaler för ökad mobilitet, och för människor med kognitiva eller visuella handikapp som inte har enkel åtkomst till texten.

Nu när tjänsten finns med svensk röst förväntar jag mig förstås en explosionsartad anmälan av svenska bloggar till tjänsten. Och plötsligt kan alla också bära med sig sina favoritbloggar i mp3-spelaren och lyssna på dem på bussen på väg till jobbet. Har man inte tid att läsa kan det vara bekvämt att lyssna!

Observera att tjänsten just nu är i beta-version och kommer inte att släppas i sin helhet förrän om ett par veckor. Men du kan redan nu anmäla ditt intresse för ReadSpeaker AudioFeed.

Så ska det låta!

Flöde för den här bloggen:

ReadSpeaker AudioFeed

Provlyssna:


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Delar av kommentarsfunktionen är på engelska i väntan på att funktionen blir möjlig att översätta i verktyget som används.