Webbtrender 2005

Bild från programmet: Lyssna till erfarenheter från Per Axbom, LumanoMåndagen den 12 december föreläser jag på konferensen Utveckla din webbplats! som anordnas av IIR Sweden. Mitt ämne är inget mindre än Webbtrender – vad hände 2005 och vad händer 2006?

Förutom de självklara ämnena såsom RSS, bloggar, XHTML+CSS, tillgänglighet, m.m. kommer jag även att ta upp Ajax (står inte i programmet). Ajax är ett begrepp som uppfunnits av de amerikanska konsulterna från Adaptive Path, specifikt Jesse James Garrett, och står för Asynkron Javascript och XML. Ajax är inte en teknik i sig själv utan refererar till användningen av en grupp samverkande tekniker. Syftet är att låta användaren hämta ny information från servern, nästan i realtid, utan att behöva ladda om sidan. Resultatet är minst sagt imponerande.

Jag kommer även köra en konferensblogg som startar i och med mitt seminarium och som deltagarna kan skriva i, och skicka upp bilder till, via mobilen medan konferensen pågår. I mån av tid låter jag någon deltagare ringa upp min dator via Skype 🙂

Låter det kul så anmäl dig!


Kommentera