Min webbannons om asociala medier i knölig kampanj

Jag är lite imponerad över möjligheten att hos Eniro nu kunna lägga upp länkar till mina konton på bland annat Facebook, Twitter och LinkedIn. Det ger mig mer synlighet men också en möjlighet att inför omvärlden styrka vilka konton som faktiskt tillhör mig; och kampanjen som ger mig möjlighet att vinna en iPhone är ju inte fel.

Eftersom jag blev rätt nöjd med själva annonsen lägger jag ut bildserien här så att de får lite mer synlighet och annonsen får kanske en röst från dig 😉

Fyra bilder i en bildserie till en annons om att sociala medier är läskigt men asociala medier är läskigare

Tyvärr är genomförandet av kampanjen inte klockren. Jag lyckades aldrig lägga in länken till mitt LinkedIn-konto, vid första försöket kunde jag inte logga in på reklamfabriken för att skapa min annons till tävlingen, det tog många dagar innan annonsen sedan blev synlig och själva röstningsförfarandet lämnar en del att önska.

Avsaknad av förståelse för användarens situation

Vad sägs om att det är tvingande att lämna sin e-postadress för att kunna rösta, i syfte att förhindra automatiserade röster, utan någon som helst förklaring om varför man måste lämna sin e-postadress – och utan något som helst löfte om att adressen inte kommer användas i marknadsföringssyfte:

Formulärfält: För att rösta anger du din mejladress

Man måste sedan aktivt klicka i ett mejl för att rösten ska gå igenom. Förmodligen Helt säkert hade det varit klokare med en textbaserad captcha, inte minst eftersom hela applikationen ändå ligger helt i Flash(!)

Nåväl. En kul idé är det; som tacksamt för mig också visar flera exempel på vikten av att testa och utveckla iterativt, att både interaktionsdesign och flöden måste planeras och kvalitetssäkras; och att fältstudier/research kanske inte är så dumt. Egentligen hade nog en handuppräckning i fikarummet gladeligen påvisat att röst-funktioner inte får kräva en e-postadress =)

Men regga gärna dina personliga länkar hos Eniro du också; och glöm såklart inte att rösta på min annons. Visst förtjänar jag väl en iPhone trots den bökiga röstprocessen.

Psst! Ett vidareutvecklingstips till Eniro: Det roligaste hade förstås varit om jag kunnat lägga in en chat som den på axbom.se (från Digsby), innebärandes att vem som helst som söker mig på Eniro kan börja chatta med mig direkt på min Eniro-sida om jag är online. Kanske nästa gång?


Kommentera