Slipp betala TV-avgift

Enligt Lag (1989:41) om TV-avgift behöver du inte betala TV-avgift om du inte har en apparat som kan ta emot markbundna sändningar:

4 § Skyldigheten att betala TV-avgift omfattar inte sådana TV- mottagare som på grund av sin konstruktion inte kan användas för att ta emot markbundna sändningar. Lag (1997:1164).

Alltså, om du väljer TV via bredbandsuttaget och tittar på TV via en datorskärm har du ingen skyldighet att betala TV-avgift, inte ens om du tittar på de statliga kanalerna. Du kan alltså spara 1 920 kronor per år om du slänger ut dumburken och köper en schysst plattskärm för datorn.

Vill du inte ha datorn i vardagsrummet, köp en trådlös sändare/mottagare för ljud och bild.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera