Tackbrev är tacksamma

Läkare utan gränser - logoIgår fick vi ett tackbrev från Läkare utan gränser med anledning av vår gåva i samband med Tsunami-katastrofen i sydostasien. Inte ett ord om att de behöver mer pengar och inga historier om fler krisdrabbade områden. Jag blev glatt överraskad.

Min erfarenhet är tyvärr att hjälporganisationer ibland gränsar till tiggeri när de gör sina utskick till tidigare givare. Jag vet att människor lider och har det grymt svårt; det är därför jag ger; att trycka upp det i ansiktet på mig känns onödigt påfluget och ibland till och med som ett ifrågasättande av mitt förstånd. Ett enkelt tackbrev är en trevlig gest, och kommer i alla fall göra mig mer benägen att ge igen.

Tack själva, Läkare utan gränser, ni anar inte hur jag beundrar ert arbete.


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Backa

Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️


Kommentera