Rensa bort spionprogram och trojaner

Ad-Aware

Ladda hem och installera Ad-Aware för att hitta och ta bort spionprogram som gör din dator trög och osäker.

Startup Control Panel

Med hjälp av Startup Control Panel kan du välja att ta bort eller avaktivera program som körs varje gång datorn startar upp. Observera att när du installerat programmet lägger det sig i Kontrollpanelen (som du når via Start-menyn) med namnet Startup. Om du är nyfiken på vad det är för program som döljer sig bakom de kryptiska filnamnen kan du vända dig till en Startup Applications List som listar de flesta.

Startup Monitor

Ett ovärderligt program är Startup Monitor som varnar dig så fort ett program vill lägga sig i systemet för att dra igång när du startar datorn. Du kan förhindra att meningslösa program, trojaner och virus körs i bakgrunden utan din vetskap.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera