Sony Vaio ger oss en ny hybrid

Sony Vaio UX180P
En handdator med prestanda som en bärbar dator, eller en bärbar dator liten som en handdator – bestäm du. Sony Vaio UX180P är en liten mutant som passar nätt i handen men kör fullversionen av Windows XP och har alla portar du förväntar dig av en laptop.

En produkt för early adopters dit jag ofta räknar mig men den väcker en hel del undringar:

  • Kan man arbeta vettigt på en 4.5 tumsskärm?
  • En handdator kan jag starta upp på sekunden – kan en bärbar dator verkligen uppnå samma tillgänglighet om jag vill använda den som kalender?
  • Jag kan förstås köra Skype på den men det är ju ingen mobil – trenden är annars att bygga ihop mobilen med handdatorn: så kallade smartphones

Läs recensionen av Sony Vaio UX180P hos MobileTechReview.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera