Social och tillgänglig - presentationen

Måndagen den 18 februari höll jag en föreläsning om tillgänglighet på konferensen Tillgänglighet 2.0 som anordnades av Voice-Corp. Dagen erbjöd mycket matnyttigt kring vad framtida generationers webbplatser kommer att kunna erbjuda. Tack för det Voice-Corp.

Nytt för den här gången var att jag endast använde mina egna handritade bilder! Jag ritade direkt i Flash med min nyinköpta Wacom Bamboo Fun Small A6. Det var i alla fall mer än en person som tyckte greppet var kul; så här såg bilderna ut.

Du kan stega framåt och bakåt i presentationen med piltangenterna – glöm inte att först aktivera Flashen genom att markera presentationen. Jag fick minsann ta till lite ActionScript-programmering för att Flash skulle funka med min trådlösa presentatör (som ju annars är ämnad för PowerPoint).

Du kan också ladda hem Flash-filen.

Inte så lätt kanske att förstå bilderna utan mitt snack till. Som bonus får du här i stället några länkar som illustrerar sådant jag tog upp. Och om du ser akronymen AAH så betyder den “Avsaknad av hinder”.


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Backa

Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️


Kommentera