Snap Judgment: När verkligheten överträffar dikten

Kvinnan som aldrig har berättat för sin familj att hon rymde från fängelset för 30 år sedan får besök av polisen. Den 5-åriga flickan lyckas rädda sitt “barn”, som hon lovat ansvara för, från barnhemmet i Indien. Rektorn som i tidningen läser att hans son mördat en annan man. Mannen som mot alla odds överlevde i veckor med brutet ben på en klippavsats. Alla dessa historier, och hundratals fler, har berättats för mig i podcast-programmet Snap Judgment.

storytelling-axbom

Historier och berättelser har delats i alla kulturer som ett en form av underhållning, utbildning, kulturarv och för att fömedla moraliska värderingar. Berättelser har karvats, målats, tryckts eller inpräglats i trä eller bambu, keramik, pergament, textilier, spelats in i filmformat och sparats elektroniskt i digital form.

Idag är dessutom storytelling ett modeord i marknadsförings- och PR-branschen. Den som lär sig berätta en historia som engagerar och delas vidare kan bygga upp och stärka organisationers varumärken.

Oavsett vad du är ute efter så har programmet Snap Judgment något för dig. Inget avsnitt lämnar dig oberörd och inget är det andra likt. Människor som berättar om sina livsöden går inte att ignorera. Snap Judgment ger mig om och om igen den där resan i det okända som vi så ofta strävar efter, samtidigt som dessa historier påminner om vad som är verkligt och viktigt, och hur oerhört starka människor kan vara i motgång.

Du kan lyssna på Snap Judgment på flera sätt:

För att få påminnelser kan du självklart också

Det här är storytelling på riktigt. Du kommer inte bli besviken. Jag lovar.


Kommentera