Trött som få gjorde jag just en video om SL:s reseplanerare, bara för att jag älskar mitt jobb och inget får mig att gå igång som en design-utmaning. Läs först gärna John Ekmans (Conversionista) inlägg om SL:s nya sajt, eller dra igång videon så förstår du snabbt vad det handlar om.

» Ladda ner PDF med bilderna på SL:s reseplanerare som jag visar i videon.

Bild: SL:s reseplanerare i nya sajten.

sl-reseplanerare-01

Bild: Mitt designförslag (hastigt ihopknåpat, jag har fler idéer)

sl-reseplaneraren-axbom

Relaterat

My response to responsive web design challenges There is a post over on Bloom Web Design about problems and solutions regarding responsive web design that is gaining some traction. Since I feel it m...
Koll på tillgänglighet: 2. Ljud och video OBS! Nu är allt innehåll i artikelserien Koll på tillgänglighet uppdaterat och samlat i en gratis e-bok på axbom.eu/digitill. Ljud och video har fo...
Kevin Kelly om nya verktyg i nyfikna händer Idag träffade jag ingen mindre än Kevin Kelly på en lunch meet up för Quantified Self Stockholm. Kevin är grundande redaktör för Wired, medgrundare fö...

11 svar till “Designidéer till SL:s reseplanerare”

  1. Två entusiaster lägger ett par timmar och knäcker nöten som gäckat webbstrategerna och kostat SL hundratusingar, om inte miljoner.

  2. Ett tips för den egna siten är att ge stöd för iPhone-användare som kryssar mellan SLs hållplatser (och som måste stoppa mobilen i fickan då och då) att kunna återuppta uppspelning av videos där man senast var. Nu laddas sidan om och man måste skrubba fram till där man är. Vad jag minns från andra siter så ska det gå att lösa.

  3. 🙂 Det är en YouTube-video så det känns som en YouTube-funktion, men om du hittar exempel på hur du menar får du gärna tipsa mig!

  4. Ska hålla utkik, kanske är jag van att klipp ej körs inbäddat. Syftar på att det kan öka tittarskaran som ser hela klippen.

  5. Jag är helt med dig, och tycker att det vore toppen om det funkade. Som jag minns så om man startar ett YouTube-klipp i iPhone så startar det upp i helskärm även om det är inbäddat… men jag ska forska lite också.

  6. Mycket bra. Följde båda eras ansträngningar med stort intresse. Så små saker gör så otroligt mycket. Och för mig är det så värdefullt att se att design och usability hänger ihop så starkt. Något att kunna ta vidare i diskussioner. Ser fram emot fler idéer om du har tid att lägga någon timme till på det här.
    (Det roliga var att jag hade tänkt fråga om inte du jobbade med SL:s reseplanerare för länge sedan, men så sa du det själv. 🙂