Skapa din egen online-kurs

Jag gillar fenomenet e-learning i betydelsen att det gör kunskap tillgänglig för många till en låg kostnad och på ett sätt som gör att alla kan gå kursen vid tider som passar dem. Samtidigt som jag själv gått i tankar om att börja lägga upp kurser så finns det mängder av personer i min närhet som jag vet gärna delar med sig och har anledning att börja publicera innehåll i kursformat. Därför vill jag tipsa om ett tillägg för WordPress som gör detta möjligt på ett föredömligt enkelt sätt.

Tillägget Sensei från WooThemes låter dig lägga upp kurser i en befintlig WordPress-webbplats, och behåller dig befintliga tema. Kurstagaren stegar sig igenom givna sidor (med eller utan video) och även kan utsättas för prov i slutet av ett kursmoment. Om du så önskar är det även förberett för att ta betalt för kurserna.

Här är några av möjligheterna:

  • Kurser skapas i form av sidor i WordPress som användaren stegar sig igenom
  • Med ett eget konto ser kurstagaren var han/hon är i kursen och framsteg som görs
  • Ta betalt för kurser genom att integrera med WooCommerce
  • Du får översiktliga rapporter för kurserna avseende innehåll, betyg och deltagare

Kolla in videon för lite mer inspiration.

En licens för detta tema kostar 99 dollar eller 149 dollar för att kunna användas på upp till 5 webbplatser. Det är ett oerhört lågt pris för en så’n här kompetent plattform. Så vad väntar du på? Kunskap är en delningsvara.


Kommentera