Sju schyssta bloggar

Otroligt intelligent användbarhets-expert bosatt i Sverige som skriver utförligt och bra om internet från sin synvinkel. Driver även Podcasten Webbtrender som är bra (mest för att jag varit med), men som skulle kunna uppdateras än mer.

Hemkommen från semestern tar jag tacksamt emot stafettpinnen från Simon Sundén som utnämnt mig till en av Sveriges 7 toppbloggar med ovanstående motivering. Jag skickar ett stort gillande leende tillbaka till JoinSimon och lämnar även vidare till nedanstående pärlor.

Sju är inte lätt att skala ner till så jag försöker välja några som uppdaterar ofta, och ger då ytterligare en känga till mig själv som uppdaterar alltför sällan…

  1. Richard Gatarski med bloggen weconverse – Han föreläser, han vloggar, hand poddsänder, han bloggar. Richard är trendsättande talare av rang som alltid vill testa det senaste och leva digitalt fullt ut. Stänga av datorn eller mobilen? Pýttsan heller.
  2. 456 Berea Street – Tillgänglighetsguru med full koll på koden och medlem i Web Standards Project. Det finns ingen fråga för stor eller liten för Roger Johansson att handskas med. Hans sajt är varken fast eller flexibel, den är elastisk – need I say more?
  3. Björn Fant – Expert på att plocka russinen ur kakan är Björn en av de duktigaste på att hitta och även redovisa de senaste trenderna och betydande händelser i webbuniversum på Fantblog
  4. Anton Johansson på 4 nyanser av brunt bevakar bloggosfären och allt det roliga som utgör vår digitala lekplats – tankeväckande om trender, hur man ska tänka och varför. Har ett finger med i spelet bakom Twingly-succén.
  5. Jonas Söderström har länge varit en favorit bland mina bokmärken med sin Blind höna. Han varvar allt mellan himmel och jord, och lyckas alltid koppla resonemangen till bra kommunikation på webben. En välskriven, självskriven bloggklassiker.
  6. Journalisten Urban Lindstedt skriver både utförligt och tankeväckande om de senaste fenomenen som slår mot vårt internetsamhälle, allt från e-handel till sökmarknadsföring behandlas i bloggen Uppkopplat.
  7. Webbrådgivaren Fredrik Wackå – Utbildare med koll på det mesta i webbvärlden. Konkreta fakta varvas med insiktsfulla resonemang och Fredrik har också en tydlig känsla för problematiken kring intranät.

Passar också på att länka till en annan favorit som tyvärr nyligen utsatts för Google-bombning, SEO-specialisten Nikke Lindqvist. Nikke är faktiskt en av de bästa i Sverige på SEO.


Kommentera