Rabarberpaj för många
Till 4-6 personer.
En bunt rabarber (5-6 stjälkar). Skiva dem, lägg i en ugnsfast form och strö över 1/2 dl socker och 1 msk stärkelsemjöl, till exempel maizena.
Blanda sedan ihop 100 gram smör eller margarin, 1 dl socker, 1 dl havregryn eller müsli och 1 dl vetemjöl. det blir gott och nyttigt med en grövre flinga. Fördela smulet över rabarberna och grädda i 200 grader i 25 minuter.
Servera med vaniljsås eller vaniljglass.
(Pelles anm: jag brukar öka på smulreceptet med hälften för att få en lite fastare pajkänsla, och mer av den goda pajdegen 😉 )
Ur boken Sommarmat, utgiven av Bonnier Alba. Text och idé: Cathrine Schück.
Få Pers nyhetsbrev
Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.
Backa
Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️
Kommentera