Prisjämförelser på nätet lönar sig

På jakt efter ett par nya trådlösa telefoner efter att den dåligt fungerande trion av märket Topcom Butler vi köpt på Clas Ohlson äntligen gett upp gav jag mig ut i handeln. Näthandeln då, förstås. Jag både sparade pengar och snubblade över en affärsidé.

Telefon: Siemens Gigaset A140 Duo

Hos min favoritleverantör, Inwarehouse, hittade jag en en tänkbar duo av typen Siemens Gigaset A140 i afrika-klingande elfenbensutförande. Priset där är 540 kronor.

Nu börjar jämförelsen

En snabb koll hos Clas Ohlson bekräftade min misstanke att de var dyrare. Samma telefonpar kostar där 695 kronor, alltså nästan 30% mer.

Ganska nöjd med det svaret kom jag ändå på tanken att kolla hos Webhallen.com om de har trådlösa telefoner. Och visst, de har också Siemens Gigaset A140 Ivory. Och de vill ha 495 kronor i utbyte!

Nämnas bör att både Webhallen och Inwarehouse har lager i Solna (liksom att Clas Ohlson finns i Solna centrum), vilket för mig innebär noll kronor i frakt.

Säljes dyrare på auktion!

Lite fler sökningar och jag ser att att telefonparet ligger ute på auktion hos Tradera fram till 24 februari. Med ett utropspris på 531 kronor. Snacka om att man ser möjligheten att handla på ett ställe och direkt sälja dyrare på ett annat… men orkar man?

Dect-telefonerna är i alla fall beställda på nätet och jag hämtar ut dem imorgon. Hos Webhallen.com förstås.


Kommentera