Beroende av podcast

iPod Nano 4 with gigabytes of memory, white colorEfter att jag fått en iPod i förra veckan har jag under denna vecka blivit helt beroende av podradio (svenskt ord för podcast).

I stället för att surfa runt efter nyheter för att hålla mig uppdaterad och a jour inom mitt arbetsområde så tankar jag hem en podcast av någon likasinnad. Ett program ligger på 30-60 minuter och jag lyssnar i min iPod på väg till jobbet.

Jag lyssnar på dessa program

  • Boagworld med Paul Boag och gäster. Engelsmän med sinne för humor och effektiva webbplatser. Underhållande men ibland lite långrandiga utsvävningar.
  • Web Axe. Kille från Michigan sammanfattar kriterier inom tillgänglighet för webb på ett pedagogiskt sätt. Har du ont om tid, nöj dig med Den (killen heter Den).
  • Effective Web Site Secrets. Riktigt tankeväckande inlägg som kritiserar traditionell webbdesign och ger konkreta kvalitetshöjande tips.
  • Utbyggarna (på svenska!). Aktuella internetfrågor med Henrik Torstenssion, Kal Ström och Erik Stattin (och gäster). Inte lika hög kvalitet som de engelska och amerikanska, ljudet strular lite, ännu ingen egen jingel men de har något riktigt bra på gång och innehållet är mycket matnyttigt för oss som jobbar på den svenska marknaden.

Tipsa mig gärna om andra podradiokanaler. Jag dagdrömmer givetvis om att starta en egen… finns det någon annan därute som vill prata tillgänglighet och användbarhet med mig i en halvtimme typ varannan vecka?


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Backa

Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️


Kommentera