Nya visitkort är en njutning

Nya visitkort är en njutning

Nu har jag beställt visitkort igen, lagom till konferensen UXLx i Lissabon. Jag vet inte vad det är som gör det, men jag bara älskar tanken på att få dessa små läckra pappersrutor i handen, redo att dela ut i engagerande samtal. I grund och botten något väldigt icke-digitalt som har ett större personligt värde när det överlämnas från en hand till en annan.

Att få uttrycka sitt varumärke i själva visitkortet är förstås något som många missar sin chans med,  men som jag brukar försöka gå all-in med. I årets variant av mina visitkort lyfter jag ut detaljer från sidhuvudet i min blogg och därmed får mottagaren även 3 boktips på varje visitkort.

Och varför inte tänka så? Vilket värde kan du ge mottagaren utöver dina kontaktuppgifter – kanske svaret på en fråga som du får många gånger om? Sannolikheten att kortet sparas blir då långt mycket större. Men om det verkligen ska bli en intredningsdetalj i någons skrivbordsröra, ja då måste du även skapa ett emotionellt värde, som sträcker sig in i den konversation som föranleder visitkortsritualen.

Vad tror du om dessa visitkort (framsida och baksida i bilden nedan), kan de åtminstone tillföra ett leende?

Böckerna i visitkortet visar mina intresseområden, flaggorna skapar ett ytterligare artefakt att prata om – inte alla känner igen Liberias flagga, och de som sett mig på konferenser känner genast igen bilden av mig när jag skissar på en iPad. Bredvid står en mugg med hjärta som får symbolisera passion och ett latte-beroende.

Den tagline som syns på visitkortet: “Bring me another challenge!” är lånat av en viral bild som spridits på sistone. Den får mig alltid le brett och förmedlar något av en enorm energi och aptit på livet, i  mitt fall en aptit på att lösa problem. Försök att inte le när du ser den.

Jag beställer alltid mina visitkort på MOO.com. Om du själv är sugen på att beställa visitkort kan du använde denna länk för att få 10% rabatt på din beställning: http://www.moo.com/share/smt75q

Jag har uttalat mig om visitkort förr:

» På Sweden Social Web Camp 2010 höll jag en session om visitkort, som jag bloggade om
» Jag blev nyligen intervjuad på Telias blogg Trender & Nytta om visitkort.


Kommentera