Monstertruckar och pyssliga pappor

Frukostbord uppdukat med en monstertruck i papper på smörgåsbrickan

Häromkvällen ägnade jag två till tre timmar åt att konstruera en monstertruck i papper medan barnen sov. Allt för nöjet att få se 3-åringens min när han vid frukostbordet skulle få se att pappa, trots viss skepsis och en hel del skrik och bråk om tiden det tog, faktiskt fått ihop den.

Och den såg bra ut!

Men oj vad jag svor och suckade under denna montering. Med mattkniv skar jag ut kryptiska former i tunt papper och sedan skulle flikar vikas och limmas med stora klumpiga fingrar. Ja, ni kan tänka er.

Och vad är då en av 3-åringens första kommentarer vid frukosten:

— Men hjulen rullar ju inte?

Allt tack vare tidningen Bilsport Junior, som i övrigt erbjuder mycket matnyttigt för små bilgalningar. Vi skickade iväg om en prenumeration eftersom det följde med ett PC-Spel med just monstertruckar…

…och samma kväll fick jag syn på texten i anslutning till pappersbilen:

Nästa månad får du en ny, fin bil att bygga ihop och lägga till samlingen.

— NEEEEEEEEEEEEEEEEEEJ!

Men som vi alla vet är barnens glädje allid värt det. Vi ses väl på Monster Jam i Globen 🙂


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera