Mejla inte stora bifogade filer

Jag har senaste tiden haft stor nytta av tjänsten mailbigfile.com. Det du gör hos Mailbigfile är helt enkelt att ladda upp din enorma fil (vid 2 megabyte går gränsen för vad jag vill skicka via e-post) och ange adresserna till de som du vill skicka filen till.

Det som händer sedan är att mottagarna får en länk till filen och kan på eget bevåg välja att ladda hem filen när de har tid. Den blockerar alltså inte deras e-postprogram, och alla blir nöjda och glada.

Så här står det i mejlet som mottagarna får:

Files:
namn_pa_filen.zip

The file(s) will be available for 5 days.

Please use this link to retrieve the file(s): http://www.mailbigfile.com/662fa8c74fbde2709c/listFiles.php

Message sent via MailBigFile http://www.mailbigfile.com/ 19/01/07, 11:54:21 GMT from the IP address 151.156.10.50

Mailbigfile är gratis men givetvis finns också ett Business Account som innebär att du kan infoga Mailbigfile i din egen sajt med rätt färg och form.

Du kan också, helt gratis, generera en länk som besökare kan använda för att skicka en stor fil till dig:

Skicka enkelt stora filer och till dina vänner och kollegor


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera