Måndagstjuven

— Det finns människor som tar saker från andra människor utan att fråga om lov. De kallas för tjuvar. De lämnar inte tillbaka det de har tagit.

Så fick min hustru förklara för vår 3-åring vad tjuvar är, ett högaktuellt ämne eftersom jag efter ryggsäcksstölden nu även; förra måndagen; blev av med min cykel: låset låg vackert avklippt i rabatten utanför porten.

Polisen frågade om det var ok att de muntligt meddelade att det inte blir någon förundersökning; det stjäls helt enkelt för mycket cyklar.

Så till min idé om en ny uppfinning: ett cykellås som är fäst i cykeln och tjuter med 95 dB när man klipper av det.

Eller som Melker, med saknad klocka, sa på Saltkråkan igår:

— Man ska inte ha en massa saker, man är bara rädd för att bli av med dem.

…och handlaren Nisses replik är väl formidabel.

— Men så bra att du blev av med en då!

Mot alla odds, en cykelbeskrivning: En vinröd 21-växlad Ultra 515 från Cykelringen med blå barnsits (förmodligen bortplockad nu). Ett utmärkande drag var/är den illgröna drickahållaren.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera