Ljudevent på LinkedIn om omtänksam digitalisering
Samtal du kan delta i eller bara lyssna på, efter eget behag.
Nästan varje vecka kan du titta in för att lyssna och/eller delta i samtal om omtänksam digitalisering. Solskenshistorier, orosmoln, funderingar, tips, spaningar om allt som påverkar välbefinnande i normaliserad datorisering.
Dessa event på cirka 50 minuter har oftast en oskriven agenda och alla som är med bjuds in till att dela med sig eller ställa frågor. Per leder samtalet och har ofta med sig exempel, nyheter, studier eller blogginlägg för att hjälpa konversationen komma igång, men det behövs inte alltid.
Du deltar precis som du själv vill, och så länge du vill. Kom in och lämna det digitala rummet efter behag. Ingen bild, ingen video och inget som spelas in* eller publiceras någon annanstans. Bara ljud. I stunden. Som radio. Fast bättre. 😉
Eftersom LinkedIn inte är intuitivt när det gäller att hitta in till ett event kan du anmäla din e-postadress här om du vill. Jag är också på gång med en guide för ljudevent som jag kommer publicera på bloggen, och som dyker upp i mitt nyhetsbrev på LinkedIn.
*Kan vara bra att känna till att LinkedIn sparar egna inspelningar under en begränsad tid för att kunna följa upp om det sker anmälningar om oacceptabla beteenden.
Mer lyssnande
Per producerar flera poddar, och du hittar dem här:
Runda algoritmerna
På varje profil på LinkedIn finns nu en klock-symbol 🔔. Du kan klicka på den för att säkerställa att du inte missar inlägg från utvalda personer. Jag har själv aktiverat klockan för cirka 6-7 personer vars inlägg jag inte vill gå miste om. Om du uppskattar och inte vill missa mina inlägg kan du göra detsamma på min profil.
Rekommendationen är att använda funktionen med omsorg. Blir det för mycket, avaktivera.
Ämnen som diskuterats på tidigare event
- Nattövervakning där de äldre som skulle få kameror i sina hem involverades i projektet och fick vara med och och tycka till hela vägen till utformningen av utvärderingen. Vore jätteroligt att hitta en beskrivning av detta projekt online.
- Konsten att lösa fel problem: att göra en app för att förstå vägskyltar med datumparkering i stället för att göra bättre fysiska skyltar. Effekten blir att man direkt minskar antalet människor som kan gynnas av lösningen, och att incitamenten för att fixa grundproblemet minskar.
Ni som varit med, påminn mig gärna om sådant jag borde länka till här.