Lögner: Från avslöjande kroppspråk till digital ärlighet

Lögner: Från avslöjande kroppspråk till digital ärlighet

Jag har precis börjat titta på TV-serien Lie to me som handlar om en organisation som hjälper till att lösa brott genom sin unika expertis: att upptäcka lögner baserat på språkliga och kroppsliga beteenden.

Ämnet är fascinerande och givet att vi alla ljuger oftare än du kanske tror, funderar jag ibland på om insteget i vår digitala värld leder till att vi ljuger än mer. Givet att vi kan vara mer anonyma och osynliga så kan man starkt misstänka det, men det är kanske inte så enkelt.

Titta först på Pamela Meyer (juli 2011) som belyser hur vi kan upptäcka lögner, med flera exmpel från videoklipp. Kom ihåg att, som hon säger, inte börja analysera in för mycket i dina vänners vardagliga rörelser… det är stora ansamlingar av dessa tecken som man letar efter.

Titta sedan på Jeff Hancock (september 2012), som funderar på hur framtidens lögner ser ut, och lägger fram tesen om att informationens varaktighet i den digitala världen gör att vi blir mer ärliga.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera