Kör Google Chrome från USB-minne

Ja, alla kör väl Google Chrome nuförtiden? Den snabbast uppmärksammade företeelsen sedan War of the Worlds sändes ut 1938. Google Chrome tog 1% av webbläsarmarknaden på mindre än en dag och rapporterades igår vara uppe i 1.5% av webbläsarmarknaden och är alltså 3:e största webbläsare i Windows-miljö (4:e på Mac största generellt). Hur man nu kan säga det om en beta som folk kör “vid sidan om”.

Nåväl, jag tillhör skaran som kör Portable Firefox så att jag kan gå runt med mitt USB-minne och plugga in min egen webbläsare med alla inställningar i valfri dator. Portable Firefox kom ut ungefär ett år efter Firefox första betaversion. Den portabla versionen av Google Chrome tog två dagar (den tyska killen bakom heter Carsten).

Jag blev glad när jag såg detta. Och det är ett hett tips för er som inte får installera program på era företagsdatorer. Kör från USB-minnet så lämnar det inga spår på datorn.

Konkurrens är bra, nya sätt att tänka kring gränssnitt är bra och jag gillar hur snabbt Chrome jobbar med sidladdning och JavaScript, även om den rapporteras suga onödigt mycket minne. Men det är tidigt, för tidigt att säga om den kan vara ett alternativ till Firefox även när det gäller ovärderliga insticksprogram som Web Developer Toolbar.


Kommentera