Kärlek i en liten app

Internet och sociala medier ger oss verkligen superkrafter när det gäller att kommunicera långväga och med många samtidigt. Men hur stärker den relationen till vår partner, där behovet inte på samma sätt är öppen, transparent kommunikation utan snarare just de där hemliga små lapparna som man lämnar till varandra, och påminnelsen om att man upptar den andras tankar?

Jag tror faktiskt att internet rentav kan bidra till att skapa en starkare, närmare relation och tätare kontakter med den person man älskar mest – och balansera ut det faktum att arbetskamrater annars får mer närvarotid. Här är några appar för par att kolla närmare på.

karlek-app-axbom

 

  • Avocado. Den mest lovande appen. Chat för två personer.Gemensamma listor för vad som helst. Kalender för två (vet ej om jag behöver en till). Skissa och klottra små meddelanden till varandra. Privat fotoalbum… skicka kramar och pussar. Krama telefonen… hmm, verkligen? En dollar i månaden per person för att få allt.
  • Between. Dela din ögonblick bara med den person som spelar roll. Foton, text- och röstmeddelanden.
  • Couple. Jajamen, dela allt med din partner, boka in dejter, skapa listor, skissa tillsammans och… kanske den gulligaste och pinsammaste (men också just därför kanske mest innovativa och användbara) funktionen: tumkyssen. Se var din partner har tummen på sin skärm… rör vid samma ställe på din skärm och… telefonen vibrerar. Hmm, denna feature marknadsförs hårt men jag hittar den inte på rak arm i iPhone-appen…
  • Duet. Inte bara för par. Föreslå något du vill göra tillsammans med någon när och kär. När en Duet har skapats så kan ni skapa en privat konversation runt den händelsen som kan kompletteras med text, video och bilder.
  • SimplyUs. Gemensam kalender och att-göra listor som funkar tillsammans med beinfliga kalendrar (Google, Yahoo, Hotmail, Outlook). Komplettera med privata meddelanden och foton.
  • Tokii. Under devisen Play. Learn. Love. vill Tokii ge dig verktyg och spel för att vara i kontakt med din partner närsomhelt, varsomhelst. När du har en minut över mellan möten eller befinner er långt ifrån varandra är det ett sätt att vara nära den du älskar.

Bonus-appar

  • Snapchat. Jag gillar snapchat just för att den inte bevarar. Den ger bara små glädjeglimtar. Du tar en bild, skickar den till någon och de kan se den i så många sekunder som du själv bestämmer. Sedan raderas den. Det är ett kort ögonblick mellan dig och mottagaren.
  • Glympse. Det kanske inte känns rätt att dela sin position hela tiden, men med Glympse kan du till exempel meddela att du är på hemväg, välja att dela din position i 30 minuter och mottagaren kan se dig (eller snarare din mobil) på en karta inom den tidsramen.

Jag kommer prova dessa och se hur de passar in i riktiga livet så det finns alltså ännu inga betyg eller recensioner från mig – det måste ju dessutom passa för båda. Jag hoppas dock att du kanske får inspiration och blir nyfiken att testa med din partner också.

Obs! När jag började testa Couple så dök meddelanden upp i notis-center direkt på skärmen utan förvarning. Då kändes det plötsligt inte så privat… så se upp med notis-center.

Testa som sagt gärna och återkoppla vilken app som är din/er favorit för att ge kärleken lite lagom med skjuts.

Uppdatering! Jag blev direkt uppmärksammad om att RFSU har en app, Blommor och bin, för dig som vill hitta på nya och spännande saker att göra ihop när ni har sex. Alltså ett väldigt konkret sätt att kommunicera… 🙂

 


Kommentera