Jobba med mig

Tillgänglig för konsultuppdrag, föreläsningar, utbildningar och coachning från september 2023.

Jobba med mig

Vill du jobba med mig? Efter mer än 10 års arbete med vårdtjänster är jag till hösten ledig för nya uppdrag igen!

Om du och din organisation vill hitta sätt att arbeta på med digitalisering som bidrar till hållbara tjänster, kontakta mig. Om välbefinnande inom design- och utvecklingsteam är viktigt, kontakta mig.

Vad menar jag med hållbarhet? Det innebär att din digitala tjänst:

 • Inte snart behöver byggas om, för hänsyn har tagits till verkliga behov under utvecklingen. Strukturer finns på plats för att fortsätta lyssna – och ta hand om en verklighet där behov förändras över tid.
 • Inte snart behöver byggas om, för den har byggts på rätt sätt – till exempel med fokus på öppna standarder.
 • Inte slukar energi i onödan. Och inte kräver att användare slukar bandbredd. Tvärtom är din tjänst snabbladdad, lättrörlig och välbalanserad.
 • Har tagit hänsyn till ett brett spektrum av mänskliga förmågor, oavsett de är fysiska, kognitiva, temporära eller påverkade av stress och fördomar. Japp, tänk vårdtjänster.
 • Har utvecklats i en trygg miljö där alla inblandade har en stark röst och vågar lyfta tveksamheter, farhågor och nya idéer. Ett sätt att jobba på som skapar bästa möjliga utfall med naturliga mekanismer för innovation.
 • Har gjort risk- och konsekvensanalyser som undviker onödiga överraskningar och negativ påverkan.
 • Inte har en massa funktioner som kostar att underhålla men ingen använder

“Men vad gör du egentligen Per?” Hur många gånger jag än får frågan finns inget enkelt svar. " Kanske allt inte behöver enkla svar.

Bara lite mer omtanke.

Mina förmågor grundar sig i att ha jobbat professionellt med digitalisering i 25+ år, en uppväxt utomlands som skapat en passion för mänskliga rättigheter, toppat med utbildning i kommunikationsvetenskap och coachning.

Och helt klart: en obotlig nyfikenhet.

 • Jag är UX-designer… duktig på att byta perspektiv, hitta andras utmaningar, och syna detaljer. Har bloggat och poddat i ämnet i decennier.
 • Jag kan digital tillgänglighet… har föreläst i ämnet i 20+ år och publicerat ett kostnadsfritt referensverk.
 • Jag är digital etiker… hjälper till att förstå risker och konsekvenser som ligger längre bort än traditionella målgruppsperspektiv. Skrivit boken Digital Omtanke.
 • Jag är strateg… inte bara för att det låter coolt, utan för att jag tack vare en bred bakgrund kan leda vägen framåt genom en labyrint av beslut, eller sätta mig in i nya ämnen på kort tid och hjälpa andra med kunskap som tar dem vidare.

Självklart fortsätter jag föreläsa, utbilda och skriva om allt som har med omtänksam digitalisering att göra.

I augusti undervisar jag återigen i Etik inom design på Nackademin. I september ser jag fram emot nya jobbrelationer.

Blev du nyfiken på vad vi skulle kunna åstadkomma ihop? Det finns många olika sätt att anlita mig. Inte minst som bollplank och till exempel mentor när ni anställer yngre talanger. Tillsammans kan vi hitta smartaste upplägget för er.


Kommentera