Jag lyfter skrot

En oerhört viktig del av den mentala hälsan är den fysiska hälsan. Genom en bra kondition klarar också hjärnan av att prestera mer. Det har bevisats om och om igen men hur medveten jag än varit om det så har jag varit usel på alla former av regelbunden träning… tills nu. Jag är nu inne på ett år med två besök i veckan på gymmet, och jag mår – hör och häpna – riktigt bra.

axbom-rodd5k-130407En nyckel för att lyckas har för mig varit en personlig tränare, en person som gör att jag själv slipper tänka på vad jag ska göra, som lägger upp program som passar min nivå, ser till att jag gör framsteg som håller mig motiverad, och dessutom pushar mig och bor i skriker pepp i mitt huvud även när han inte är närvarande. Jag outsourcar de tråkiga delarna av träningen kan man säga, och det har varit en central del för mig som frilansare att unna mig detta. Det betalar sig dessutom om och om igen i form av ork, välmående och mental prestation i mitt jobb.

För att fira ett år med riktigt bra, resultatrik träning, och det faktum att jag satt personpästa på 5 kilometer rodd idag bjuder jag på ett experiment. Jag provar appen iTimeLapse för att göra en stop motion-film när jag gör några lyft.

Resultatet blev något i stil med Benny Hill… men ett gott skratt, det förlänger också livet.

Ja, jag ska nog inte ge mig in i det här med träningsbloggande, det gör andra så mycket bättre. Till exempel tycker jag du ska följa min vän Sara Öhmans träningsblogg: Saras Workout. Man får en kick bara av Saras outsinliga energi och glädje i träningen.

Läs också Jonas Larssons Träna med mig, även han en vän och inspirationskälla. Några av övningarna Jonas visar ser dock ut som jag kommer vänta några år med att prova… men hoppas få tillfälle att hänga med på en av hans utomhusträningar.


Kommentera