Ny sajt: intro till WCAG för digital tillgänglighet

Ny sajt: intro till WCAG för digital tillgänglighet

I 20 år nu har jag arbetat med digital tillgänglighet. Jag har föreläst, agerat bollplank, gjort granskningar och filmer för att öka förståelse och medvetenhet. Mycket har jag publicerat gratis.

Ett välanvänt referensverk har varit min kostnadsfria e-bok Digitill, som sammanfattar alla riktlinjer i vägledningen WCAG (Web Content Accessibility Guidelines). Det är den vägledning som ligger till grund för Lagen om tillgänglighet till digital offentlig service (DOS-lagen).

Nu har jag byggt en helt ny publikation och webbplats för Digital tillgänglighet (Digitill.se).

Ursprunget till innehållet var en serie blogginlägg jag skrev 2013 som en del av en blogg100-utmaning: skriv 100 blogginlägg på 100 dagar. Dessa blev oerhört uppskattade och välbesökta. Under 2018 tog jag mig sedan tid att sammanställa alla inlägg så att de var lätt åtkomliga på en och samma sida. Jag kallade det då för en gratis e-bok.

Nu har jag tagit steget längre och byggt en helt egen sajt för att förklara vägledningen WCAG. Innehållet är inflyttat i en struktur som gör det lättare att söka, hitta och länka till specifika riktlinjer.

Publikationen är fortfarande kostnadsfri och jag är som alltid tacksam för din hjälp att sprida den vidare. Digital tillgänglighet är ett viktigt ämne som jag alltid brunnit för, och jag hoppas att mina bidrag kan hjälpa andra att hitta förmågan och drivkraften till att inkludera fler i digitala tjänster.

Du hittar nu allt innehåll på sajten digitill.se.

Kommentarer

Raisa Kemppainen – 23 augusti 2022:

Vad roligt! Tack för denna sida.

Per: Varsågod 😊


Kommentera