IBM använder Drupal

I en artikelserie beskriver IBM Internet Technology Group hur de utvecklar och driftsätter en community-webb med hjälp av gratis programvara.

Efter en gedigen jämförelse av några av de bästa publiceringsverktygen baserade på öppen källkod föll valet på Drupal, vilket är samma verktyg som jag använder för den här sajten (axbom.se).

Drupal fick toppbetyg på många punkter och utmärkte sig för att ge utvecklaren full kontroll, enkelheten i att styra form och funktionalitet efter eget huvud samt för att den spottar ur sig korrekt XHTML/CSS.

Jag förstår mycket väl deras val och vill förtydliga min åsikt om Drupal: jag anser i princip att Drupal inte är ett publiceringsverktyg även om det förstås kan börja användas direkt från det att det installerats. Drupal är mer av en motor till ett publiceringsverktyg som man kan trimma, trixa och skruva med lite som man behagar.

Många publieringsverktyg kritiseras för att man målar in sig i ett hörn med en “färdig” lösning. Drupal är en snygg balansakt mellan färdigt och skräddarsytt.


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Backa

Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️


Kommentera