Mänskliga rättigheter och AI i Lund den 9 december

Mänskliga rättigheter och AI i Lund den 9 december

Det är nästan två år sedan jag höll min första föreläsning om mänskliga rättigheter specifikt kopplat till artificiell intelligens. Det var en bra stund innan stora språkmodeller gjorde sitt stöddiga inträde, men redan då fanns förstås många aspekter inom maskininlärning att nagelfara. Snart står jag på scen igen i regi av Altitude Meetings och Raoul Wallenberg Institute, och med Mobile Heights som värd för mitt pass.

Denna gång är föreläsningen gratis och öppen för allmänheten, och en del av ett angeläget program på Human Rights Festival – Sveriges första och största festival för mänskliga rättigheter.

I mitt pass kommer jag belysa hur snedvridet – och farligt – det kan bli när maskinerna primärt matas med västerländsk information, hur svårt det är att fixa problemet med fördomar, varför företagen vill att du ska behandla deras verktyg som en människa, och vem som egentligen bär ansvar när något går fel.

🫶
Det är mer än 25 intresseväckande programpunkter mellan 10 och 16 lördagen den 9 december i Stadshallen i Lund. Allt från föreläsningar till kortintervjuer och panelsamtal. Och det är helt gratis och biljettfritt.

Sessionerna under dagen handlar om kriget i Ukraina, uigurerna i Xinjiang, censur och tryckfrihet i Sverige och världen, klimatkrisens inverkan på barns utbildning i östra- och södra Afrika, idrottens roll för ett bättre samhälle och mycket mer!

Se hela programmet här och läs mer om Human Rights Festival på humanrightsfestival.se

Affisch om Per Axboms pass: AI and Human Rights. Sponsor: Mobile Heights.

Kommentera