Staël von Holsteins kub

Johan Staël von Holstein talade idag på en inspirationsdag för kunskapsföretagare i SACO-regi. Han är en riktigt duktig talare/marknadsförare som gärna leker med fördomar för att locka fram skratt.

Jag fastnade lite för den kub som han introducerade på Icon Medialab-tiden och som gett namn åt hans nya satsning på ett entreprenörscentrum mitt i smeten vid Stureplan i Stockholm, Norrlandsgatan 31 för att vara exakt; IQube heter stället.

Holsteins kub går ut på att man måste samla personer med olika kunnande och egenskaper för att en bra idé ska kunna bli något som lever vidare och utvecklas till, i bästa fall, en vinstdrivande rörelse. Jag har ritat min tolkning så här (färgerna är helt efter mitt eget huvud):

En utfälld kub där varje sida på kubens sex sidor har en bokstav: T, B, K, M, U och G

Kubens bokstäver står för Tekniker, Beteendevetare, Kreatörer och Management samt dimensionen Unga respektive Gamla. Om du inte ser att ovanstående är en kub, mejla mig 😉

Holsteins kub är lite gullig men har ett viktigt budskap till Sverige och typiska svenskar: “Sluta vara så förbannat rädda för att umgås med oliktänkande!!”


Kommentera