Gratis verktyg för formulär

Många letar efter verktyg för att bygga sina enkäter som inte är beroende av tredje land. Jag har använt Tally i flera år och älskar det.

Gratis verktyg för formulär

Bygg egna formulär för enkäter, återkoppling, planering, inbjudningar, ansökningar, forskning. Ja, jag använder det till och med för kommentarer på min blogg.

Många använder Google Forms för att snabbt sätta ihop webbformulär av olika slag. Det undviker jag att göra. Sedan två år tillbaka använder jag Tally.

Detta EU-baserade “small tech”-företag drivs av ett ungt par i Belgien och har blivit oerhört framgångsrikt utan externa investerare.

Det är är oerhört smidigt att använda och ja, du kan göra det mesta helt gratis. De cirka 300kr per månad jag betalar känns dock som en pytte-investering för det värde jag får i min förmåga att lyssna.

All kommunikation handlar om återkoppling. Det här verktyget ger dig möjlighet att samla in återkopplingen på ett genomtänkt sätt.

OBS! Jag har blivit uppmärksammad om att Tally numer använder Google Cloud i Tyskland för hosting. Om du är det minsta orolig för att data ska hamna i orätta händer med anledning av CLOUD Act bör du inte använda tjänsten. I och med EU:s senaste Adequacy decision finns dock inget som juridiskt hindrar dig från att använda Google-hostade tjänster. Detta beslut är föremål för periodisk översyn. Som vanligt gäller att all datahantering är genomtänkt, att informerat samtycke är fastställt, och att man gallrar sin data regelbundet.

Läs mer: GDPR & Tally | Google Cloud & GDPR

Värt att ha i åtanke: Oavsett om man anser att de har fog för det så är det många som vägrar skicka in personlig information via Google med hänvisning till aktuella debatter om säker dataöverföring, EU-US Privacy Shield och Schrems II. För känslig information kan man överväga en egen-hostad lösning.

Testa Tally här:

Free Online Form Builder | Tally
Tally is the simplest way to create free forms & surveys. Create any type of form in seconds, without knowing how to code, and for free.

Kommentera