Gratis verktyg för formulär

Många letar efter verktyg för att bygga sina enkäter som inte är beroende av tredje land. Jag har använt Tally i flera år och älskar det.

Tre enhörningar i en cirkulär modell där pilar går från Agera till Lyssna till Tänk, tillbaka till Agera.

Bygg egna formulär för enkäter, återkoppling, planering, inbjudningar, ansökningar, forskning. Ja, jag använder det till och med för kommentarer på min blogg.

Många använder Google Forms för att snabbt sätta ihop webbformulär av olika slag. Det undviker jag att göra. Sedan två år tillbaka använder jag Tally.

Detta EU-baserade “small tech”-företag drivs av ett ungt par i Belgien och har blivit oerhört framgångsrikt utan externa investerare.

Plus att det är galet smidigt att använda. Och ja, du kan göra det mesta helt gratis. De cirka 300kr per månad jag betalar känns dock som en pytte-investering för det värde jag får i min förmåga att lyssna.

All kommunikation handlar om återkoppling. Det här verktyget ger dig det på ett säkert och genomtänkt sätt.

Värt att ha i åtanke: Oavsett om man anser att de har fog för det så är det många som vägrar skicka in personlig information via Google med hänvisning till aktuella debatter om säker dataöverföring, Privacy Shield och Schrems II.

Testa Tally här:

Free Online Form Builder | Tally
Tally is the simplest way to create free forms & surveys. Create any type of form in seconds, without knowing how to code, and for free.

P.S. Nej, jag får ingen kickback för detta tips. Men jag testar till vardags mååånga olika verktyg och gillar att dela med mig av guldkornen. Kunder som anlitar mig regelbundet brukar upptäcka en ny stor arsenal av verktyg att använda sig av.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera