Tänd granen med fjärrkontroll

I julveckan installerade jag ett trådlöst larm med larmuppringare från Clas Ohlson. Installationen gick smärtfritt och jag rekommenderar produkten, även om jag hoppas att den aldrig behövs(!). Med en brandvarnare som utlösare kan den även ringa upp mig om det skulle börja brinna – ovärderligt.

Givetvis kunde jag inte låta bli att köpa även det kompatibla startpaket för det intelligenta hemmet. Med två lampmoduler och en apparatmodul kan jag nu tända/släcka lampor och sätta av/på valfri apparat via internet eller mobilen.

Roligast har förstås varit att visa gäster hur man kan tända och släcka granen med den medföljande fjärrkontrollen: – Titta nu är den tänd! – Och kolla nu är den släckt! (Ja jösses vad härligt barnslig man kan bli av teknik…)


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Backa

Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️


Kommentera