Eurocard Gotland Runt årets sämsta webbplats

Jag är av uppfattningen att Eurocard Gotland Runt har presterat 2006 års, om inte århundradets, sämsta och mest pinsamma webbplats.

  • Navigeringen är ologisk och blandar äpplen och päron – är länken till anmälan viktig när tävlingen pågår?
  • De flesta länkar i navigeringen länkar till en sida tom på innehåll, med endast en länk vidare till tveksamt relevant information på KSSS webbplats – hallå vilken sajt vill ni ha besökarna till?
  • De länkar som finns är svarta så att man inte ska se att det finns länkar(!)
  • Att försöka hitta var man följer resultatet är som att kasta en badboll med pyspunka mot en vägg – klick på länk, tillbaka – klick på länk, tillbaka, klick på länk, tillbaka… luften är slut! Det går helt enkelt inte för en normalt funtad människa.
  • Tillgängligheten för funktionshindrade, ovana användare och människor med alternativa webbläsare ska vi inte ens tala om.
  • Gjorde jag en expertgranskning av sajten skulle den ta upp i princip alla användbarhetsmisstag som går att åstadkomma.

Och vad skriver de själva?

Alla kan segla, alla kan följa Eurocard Gotland Runt.

Njaee. De menar nog: “De som seglat förut vill eventuellt segla. Arrangörerna själva kan knappt följa Gotland Runt.”

Riktigt riktigt pinsamt… Inte undra på att deltagarantalet sjunker kraftigt. Det här är ett exempel på hur en usel webbplats kan tillintetgöra avsändarens trovärdighet.


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Backa

Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️


Kommentera