Grattis på 8-årsdagen Google

Google föddes officiellt 1998. Exakt datum har varierat genom åren men i år är det just 27 september.

Jag kom i kontakt med Google första gången i början av 1999 när en kollega på Ericsson, Alar Sosaar, visade mig en ny sökmotor som kommit och som han tyckte gav riktigt bra sökresultat.

Detta var på Altavista och Yahoos storhetstid då portaler var på frammarsch och just kringtjänsterna under sökrutan började växa mycket på dessa ganska överbelamrade sajter.

Jag minns att jag blev fascinerad av en sökmotor som var just bara en sökruta och inget annat. Det kändes lite rebellaktigt redan då(!). Och helt rätt.

Så här såg Google ut 1999. Notera att de inte ens lyckats göra en genomskinlig bakgrund till loggan. Ja, det var tider det…

Googles söksida 1999


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera