FredagsbubbelI måndags slängde jag ut en fråga på bloggy.se: ”Vem ska jag intervjua i nästa Fredagsbubbel?” Svaret jag fick kom från David Svensson, eller standout som han heter på Bloggy, och han tyckte att jag skulle ta ett snack med Jonathan Sulo.

Jag har själv inte haft närmare kontakt med Jonathan tidigare och knappt känt till vem han är, men vi har haft en viktig beröringspunkt och det var när jag i en tråd på Jaiku (som jag i programmet säger hade startats av Nikke Lindqvist, men det var denna tråd jag tänkte på då) avslöjade att jag hade problem med mitt nuvarande webbhotell och Jonathan snappade upp detta och välkomnade mig till Binero, där jag också blivit kund.

Jonathan var vid tidpunkten anställd på Binero och jag har förstått att han är ökänd och aktiv på flera sätt i webbhotells- och domänhanteringsbranschen – Men en av anledningarna till att Jonathan är aktuell förstod jag också är för att han inte längre arbetar på Binero. Intervjun går inte närmare in på den historien, men på sin blogg berättar han själv om detta.

Länkar som omnämns i programmet

Mest spännande med att få chansen att prata med Jonathan tycker jag är att han visar sig vara en person med stora insikter när det gäller att utveckla affärer på internet inom det område som jag kännetecknar som user experience – alltså att förbättra upplevelsen hos kunden genom att utveckla verksamheten inom alla områden, inte bara inom användbarhet på webben utan genom att se verksamheten som en helhet och titta hela vägen från vad man erbjuder, hur avtal ser ut och till vad man levererar. Det är den helhetssynen som skapar en bra strateg och på det korta samtal vi hade förstod jag att det här är något som Jonathan bemästrar.

5 svar till “Fredagsbubbel med Jonathan Sulo”

  1. Jag upptäckte att David Svensson precis har dragit igång podcasten Webbradion tillsammans med Jonas Arnklint. De fokuserar mer på praktisk webbutveckling. I första programmet intervjuar de allas vår Jonas Lejon, mannen, myten och legenden bakom bloggy.se – iväg och lyssna! 🙂

    Glöm inte heller bort Torsdagssurr på Innovationsbloggen med Linda Pierre och Tomas Nihlén. Linda kör ju även mikrobloggar.se med en video-podcast.

    Tipsa gärna om fler svenska podcasts i branschen!

  2. Lyssnade på Fredagsbubbel på väg till och från jobbet idag. Det var intressant och kul att höra. Matnyttigt tips kring ändringen av .se-registeringar och hur man ska göra när de du ändrar affärsmodellen. Har också klurat över de där mailen som webbhotellen skickar ut nu om de .se-domäner man har. På Jonathans inrådan så ignorerar jag dem tills vidare. Ser fram emot nästa fredags bubbel.

  3. Hej! Det var tyvärr inget bubbel i veckan som gick. Jag var i italienska alperna. Min ambition om att hinna med ett program som spelades in där var långt gången men föll på målsnöret (i vinbaren). På fredag ska jag dock vara igång igen.

    Jag kan förstås bjuda på ett bildspel från en minnesvärd skidresa.