En app för att förklara allt

Får du liksom jag ofta önskemål om att tycka till om en rapport eller presentation? Det kan vara svårt att ge återkoppling när personen inte är i samma rum, man måste hänvisa till sidnummer och exakt vad man menar kan vara knivigt att förmedla om man inte kan peka eller rita. Ett visuellt arbetssätt, kombinerat med video, en effektiv metod för att snabbt skapa värdefulla beskrivningar som bryggar tid och rum, samt kan återanvändas och dupliceras. Ett av mina verktyg för ändamålet heter Explain Everything.

explain-everythingExplain Everything är en app för iPad som jag använder när jag ska förklara eller ge feedback. Du kan lyfta in befintliga PDF:er och Powerpoints från Dropbox, egna foton eller börja med en blank sida. Du klickar sedan på inspelningsknappen och pratar samtidigt som du pekar och ritar för att förklara vad du menar. När du är klar skickar du iväg filmen via mejl, tillbaka till Dropbox eller upp på Youtube.

När du blir varm i kläderna kan du till och med ge interaktiva presentationer live med appen!

Här är 2 filmer från skaparna bakom Explain Everything som ger dig en tydligare bild av vad denna app ger dig för möjligheter. Om du inte har en iPad men har en pedagogisk roll i någon form så är bara den här appen värd köpet av paddan. Lycka till!


Kommentera