Entreprenörskap för barn. Och dig.

Att få chansen att vara entreprenör, att skapa något helt nytt som man själv får bestämma över, det är något jag unnar alla. Men hur uppmuntrar skolan till entreprenörsskap framför utbildning som syftar till att barnen bara ska bli ännu en kugge i samhållet? Cameron Herold vill visa vägen.

När äldste sonen ska samla pengar till skolresan vill jag inte att det ska fastna vid att sälja maj-blommor. Jag vill ge klassen idéer om att skapa en egen verksamhet baserat på deras egna talanger, kanske något inspirerat av fiverr.com – låt alla sälja det de är bra på. Använd sedan erfarenheten till att prata om sälj, prissättning och paketering. Det finns ingen ände på tillämpningarna.

Hur få fokus på entreprenörskap i skolan?

En entreprenör sedan barnsben vill Cameron Herold att föräldrar och lärare känner igen, och utvecklar, entreprenöriell förmåga hos barn. Skoltrött, dåliga betyg, svårt att komma överens med kamrater: barnet kan mycket väl vara en entreprenör, säger Herold.

Jag älskar att titta på denna TED-presentation med Cameron Herold från 2010, inte bara för att den utmanar skolans roll, utan också för att den alltid påminner mig om hur jag som vuxen kan tänka för att styra min egen verksamhet.


Kommentera