Artiklar om framtidens interaktionsdesign i Datormagazin

I november 2007 publicerades min första artikel i Datormagazin med en beskrivning av ett aktuellt interaktivt webb 2.0-fenomen och hur man tillämpar det, komplett med kodexempel. Sedan dess har det fortsatt varje månad och planen är att jag fortsätter med dessa kreativa interaktionsmodelleringar till dess orken tryter.

Det är riktigt kul att förena mitt intresse för användarcentrerade lösningar med mitt teknikintresse. Att faktiskt sitta ner och programmera är ju riktigt kul då och då. Jag tror också det ger läsarna mervärde att jag sätter in Ajax-lösningar i ett sammanhang som är relevant ur användbarhets- och tillgänglighetsperspektiv.

Idén om att skapa ett helt interaktivt bibliotek med designmönster har förstås också slagit mig.

Kolla gärna in artiklarna i Datormagazin. Ämnena som jag skriver kring är de följande, och jag utgår från JavaScript-bibliotek som Prototype och jQuery:

  1. Nr 11, 2007: Formulär med inbyggd felhantering
  2. Nr 12, 2007: Flikar skapade automatiskt från ankarlänkar
  3. Nr 01, 2008: Autocomplete (automatiska förslag till alternativ) i formulär
  4. Nr 02: 2008: Thickbox som ersättning för popuper
  5. Nr 03: 2008: Highlighting, dölj/visa och tabellhantering med jQuery

Efterbeställa nummer kan du göra i Datormagazins shop.

Nästa artikel är klar och i nummer 4 får du mer inspiration för att skapa lite mer underfundiga användarupplevelser på webben.

All återkoppling uppskattas givetvis alltid. Och du: även om jag inte själv vore skribent i denna eminenta tidning så skulle jag varmt rekommendera den till alla utvecklare. Så det så 😉


Kommentera