Trygg-Hansa förespråkar digitalt bankfack

Maxtor USB DriveAngående hur sårbara vi är när vi förlitar oss på digitalt lagrad information:

Trygg-Hansa har också insett riskerna med dåliga backup-rutiner och går ut med att de subventionerar datalagring hos en extern leverantör: Storegate; ett så kallat digitalt bankfack. Fördelen är givetvis att om det brinner hemma så brinner det förhoppningsvis inte hos Storegate.

19 kr/månad kostar det att få 50 megabyte lagringsutrymme – ett utrymme som tyvärr inte räcker så långt om du vill lägga dina digitala bilder eller Powerpoint-presentationer där. Jämför gärna med Gmail där du gratis får mer än 2 gigabyte utrymme för dina mejl, eller Flickr där du kan lagra obegränsat antal bilder för 40 dollar per år (max uppladdning av 1 gigabyte per månad).

Men jag förlitar mig just nu min externa hårddisk på 120 gigabyte som jag kopplat till routern så att jag kan nå den var jag än är i världen. En bra backupstation från Maxtor som sparar kopior av mina filer med en knapptryckning. Hur ska du sedan hitta bland alla skräpfiler? Använd Google Desktop Search.


Få Pers nyhetsbrev

Per Axboms nyhetsbrev om digital etik och omtänksam design hjälper dig hålla dig uppdaterad om mänskliga rättigheter i tech-branschen. Du får utvalda inlägg i din inbox 2-3 gånger per månad.

Ange e-postadress

Bli nyckelsupporter

Nu kan du backa Pers pågående arbete med att skriva, inspirera och lära ut inom digital etik och tekniktrygghet. ❤️ Med ett företagspaket blir flera medarbetare supportrar och det ingår rådgivning. Som enskild nyckelsupporter får du förhandstittar och insyn bakom kulisserna.

Backa Per

Kommentera