Trygg-Hansa förespråkar digitalt bankfack

Maxtor USB DriveAngående hur sårbara vi är när vi förlitar oss på digitalt lagrad information:

Trygg-Hansa har också insett riskerna med dåliga backup-rutiner och går ut med att de subventionerar datalagring hos en extern leverantör: Storegate; ett så kallat digitalt bankfack. Fördelen är givetvis att om det brinner hemma så brinner det förhoppningsvis inte hos Storegate.

19 kr/månad kostar det att få 50 megabyte lagringsutrymme – ett utrymme som tyvärr inte räcker så långt om du vill lägga dina digitala bilder eller Powerpoint-presentationer där. Jämför gärna med Gmail där du gratis får mer än 2 gigabyte utrymme för dina mejl, eller Flickr där du kan lagra obegränsat antal bilder för 40 dollar per år (max uppladdning av 1 gigabyte per månad).

Men jag förlitar mig just nu min externa hårddisk på 120 gigabyte som jag kopplat till routern så att jag kan nå den var jag än är i världen. En bra backupstation från Maxtor som sparar kopior av mina filer med en knapptryckning. Hur ska du sedan hitta bland alla skräpfiler? Använd Google Desktop Search.


Få Pers nyhetsbrev

Utkanten av digital etik är ett månatligt nyhetsbrev som belyser exempel på skadlig teknik och lär digitala kreatörer hur man bygger för universellt välmående.

Ange e-postadress

Backa

Om du vill stötta Pers arbete med att utbilda och verka för mer omtänksamma, tillgängliga och trygga digitala tjänster kan du Swisha, donera via Paypal eller bli års-/eller månadsgivare ❤️


Kommentera